Már többször írtunk arról, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozásával meghatározott betegségek esetén fürdőgyógyászati kezelések vehetők igénybe. Az OEP nem finanszírozza a teljes költséget, minden esetben önrészt is kell fizetni. Ugyanakkor ennek a mértéke az egyes fürdőhelyeken eltérő, sok esetben kedvezmény jár azoknak, akik többféle kezelést vesznek egyszerre igénybe. A fürdőkezelések önrészeinek az árát már összehasonlítottuk Hévíz és Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár, Gyula ás Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Nyíregyháza valamint Harkány és Szigetvár esetében.

Most a Dombóvár mellett található Gunarasfürdő és a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő árait vetettük össze. Az OEP támogatással igénybe vehető kezeléseket és az ezzel járó költségeket a lenti táblázatban láthatják.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Dombóvár – GunarasfürdőMezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő
Medencefürdő350600
Gyógyvizes kádfürdő350200
Iszappakolás180300
Súlyfürdő120200
Szénsavas fürdő150300
Orvosi gyógymasszázs240350
Víz alatti sugármasszázs150300
Víz alatti csoportos gyógytorna100
Komplex ellátás500

Gunarasfürdőn a gyógyászati kezelések – a medencefürdő és a masszázs kivételével – munkanapokon 8 és 16 óra között vehetők igénybe. A fürdőben reumatológiai szakrendelő működik. A mezőkövesdi Zsóry Fürdőben ugyancsak rendel szakorvos, minden kedden és csütörtökön délelőtt. Mindkét helyre háziorvosi beutaló szükséges. Mezőkövesden a gyógyászati szolgáltatásokat a nyári szezonban 8 és 18 óra között, azon kívül 8 és 16 óra között lehet igénybe venni a fürdő 2005-ben átadott új részlegében.

Gunarasfürdőről ide, a Zsóry Fürdőről pedig ide kattintva olvashat bővebben.

A gyógyászati kezelések közül az iszappakolásról itt talál bővebb információt.