Már többször írtunk arról, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) finanszírozásával meghatározott betegségek esetén fürdőgyógyászati kezelések vehetők igénybe. Az OEP nem finanszírozza a teljes költséget, minden esetben önrészt is kell fizetni. Ugyanakkor ennek a mértéke az egyes fürdőhelyeken eltérő, sok esetben kedvezmény jár azoknak, akik többféle kezelést vesznek egyszerre igénybe. A fürdőkezelések önrészeinek az árát már összehasonlítottuk Hévíz és Zalakaros, Bükfürdő és Sárvár, Gyula ás Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Nyíregyháza valamint Harkány és Szigetvár esetében.

Most a Dombóvár mellett található Gunarasfürdő és a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő árait vetettük össze. Az OEP támogatással igénybe vehető kezeléseket és az ezzel járó költségeket a lenti táblázatban láthatják.

Támogatott gyógykezelések árai (forintban)

Dombóvár – Gunarasfürdő Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő
Medencefürdő 350 600
Gyógyvizes kádfürdő 350 200
Iszappakolás 180 300
Súlyfürdő 120 200
Szénsavas fürdő 150 300
Orvosi gyógymasszázs 240 350
Víz alatti sugármasszázs 150 300
Víz alatti csoportos gyógytorna 100
Komplex ellátás 500

Gunarasfürdőn a gyógyászati kezelések – a medencefürdő és a masszázs kivételével – munkanapokon 8 és 16 óra között vehetők igénybe. A fürdőben reumatológiai szakrendelő működik. A mezőkövesdi Zsóry Fürdőben ugyancsak rendel szakorvos, minden kedden és csütörtökön délelőtt. Mindkét helyre háziorvosi beutaló szükséges. Mezőkövesden a gyógyászati szolgáltatásokat a nyári szezonban 8 és 18 óra között, azon kívül 8 és 16 óra között lehet igénybe venni a fürdő 2005-ben átadott új részlegében.

Gunarasfürdőről ide, a Zsóry Fürdőről pedig ide kattintva olvashat bővebben.

A gyógyászati kezelések közül az iszappakolásról itt talál bővebb információt.