A néhány éve teljesen megújult Bükkszéki Termálfürdőben akár Salvus gyógyvízben is fürödhetünk, ami ivókúra formájában és inhalálva is gyógyhatású.

 

Település és fürdő

Kevesebb mint ezren lakják a Heves megyében található községet. Bükkszék Egertől 22 kilométerre, a Bükk-hegység nyugati felén található. A település története régóta összekapcsolódik a gyógyvízzel. 1937-ben olajkutatás kezdődött a faluban, ami egyébként sikeresnek bizonyult, ám jelentős mennyiséget nem tudtak kitermelni, viszont “mellesleg” vizet is találtak. A 40 fokos termálvízről pedig hamar kiderült, hogy gyógyhatással bír. Bár két évvel később egy strandot is nyitottak, azonban kezdetben elsősorban nem fürdőkúrákhoz használták, hanem palackozták és Salvus víz néven hozták forgalomba a gyógyvizet. 2012 jelentős év volt a község történetében, ugyanis egymilliárd forintos beruházással új, egész évben nyitva tartó termálfürdő nyitotta meg kapuit, ahol a gyógyvizes mellett élmény- és gyermekmedencék is helyet kaptak.

Gyógyhatás

A Bükkszéken feltörő Salvus vizet ivókúra formájában gyomorhurut, savtúltengés kezelésére ajánlják. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a gyomorfekély. A vesekőképződésre hajlamosaknál gátolja az újbóli kőképződést. A Salvus víz inhalálva is hatásos légúti gyulladások esetén. Fürdőkúraként a reumás és nőgyógyászati panaszokat enyhíti.

Szolgáltatások

Kültéren két termálvizes medence található, hatalmas csúszdával, sodrófolyós résszel. A vadonatúj főépületben élménymedence, gyógyvizes ülőmedencék, gyermekmedence, wellness-részleg várja a vendégeket. A bükkszéki fürdőben klór nélkül oldják meg a víz fertőtlenítését, így az érzékeny bőrűeknek is bátran látogathatják a létesítményt.

A Bükkszéki Termálfürdő belépőjegyeinek árait ide kattintva találja!

A termálfürdő nyitvatartási idejéről itt tájékozódhat!

Elérhetőség

3335 Bükkszék, Fürdő út 10.

Telefon: +36-30-500-3437

weboldal

Nagyobb térképre váltás