• A nyitás hétvégéjén is sok vendéget fogadott a Parajdon található sós vizű strandfürdő.

  • Erdélyben egyelőre a fedett fürdők még nem nyithattak ki.

Már lassan egy hónapja, június 19. óta nyitva van Szováta híres szabadtéri fürdője, a Medve-tó strandja. A Szovátától 11 kilométerre lévő Parajdon is működik egy kedvelt sós vizű fürdő, július 11-én már ezt a strandfürdőt is megnyitották.

A szezonálisan működő strandfürdő a jelenlegi, modernizált formájában 2014 óta üzemel. A vizét a közeli sóbányából szivattyúzzák ki, azaz viszonylag hűvös vízről van szó. Azonban, ha már felmelegedett, akkor az édesvíznél jobban tartja a hőfokát.

A parajdi sós strand vize a tapasztalatok szerint bőrproblémák, mozgásszervi panaszok, baleseti utókezelés, kismedencei gyulladások esetén is kedvező hatású. Emellett sokan esküsznek a víz nyugtató, stresszoldó tulajdonságára is. (Nem véletlen, hogy a sós fürdő sokak körében kedvelt).

Romániában egyébkén szigorúbb a járványügyi szabályozás, mint nálunk. Emiatt a szabadtéri fürdők ugyan már megnyithattak, viszont a fedett fürdőknek erre még nincs lehetőségük. Így például a parajdi – fedett medencékkel rendelkező – Wellness Központ egyelőre még zárva van.

Magyarországon már nincs korlátozás a fürdőkbe beengedhető személyek számára vonatkozóan sem, viszont az erdélyi fürdőkben még előfordulhat, hogy várakozni kell a bejutáshoz, ugyanis limitált a vendégek létszáma.

Parajd sós strandfürdő

Lent megnézhetik a parajdi strand nyitásáról a Sóvidék Televízió által készített tudósítást. A videóban fürdőzők is elmondják a véleményüket. Egyébként a sós strandfürdő jegyárai idén nem változtak. Egy egész napos felnőtt belépő hétfőtől péntekig 25 lejbe (kb. 1800 forint), hétvégén 30 lejbe (kb. 2200 forint) kerül. Gyerekeknek ugyanez 15 lej (kb. 1100 forint), illetve 20 lej (kb. 1400 forint).

(a videót időközben törölték)