• Az almádi óriáskerékkel kapcsolatos friss tudnivalókat az itt található cikkünkben olvashatja.

  • Szerdán az utolsó simítások is befejeződtek a Balatonalmádiban felállított óriáskeréken.

  • Már lehet tudni a jegyárakat is.

Ahogy tegnapelőtt az mmonline.hu megírta, a héten egy új turisztikai attrakcióval bővül a Balaton északi partja. Balatonalmádiban, a Wesselényi strand előtti téren ugyanis egy óriáskereket állítanak fel. Itt a korábbi években a nyári rendezvényeknek helyet adó színpad állt, viszont mivel a vírushelyet miatt idén nem lesznek fellépők, ezért bőven volt elegendő szabad terület az óriáskeréknek.

Az almádi óriáskerék a nagyobbak közül való, 45 méter az átmérője. Az esti órákban különleges hangulatot ad neki, hogy ledes fényjáték fut rajta.

A nyitásról és a jegyárakról eddig még nem lehetett pontos adatokat tudni, de utánajártunk… Ez alapján ha minden jól megy, akkor az óriáskereket már csütörtökön birtokba vehetik az érdeklődők. A jegyárak pedig megegyeznek azzal, amit az óriáskerék korábbi „állomáshelyén”, Debrecenben kértek.

Azaz egy felnőtt jegy 2000 forint, 12 év alatti gyerekeknek 1500 forint, nyugdíjasoknak szintén 1500 forint, s van családi jegy is (2 felnőtt, 2 gyermek esetén) 5800 forintért.

Az óriáskerék augusztus 23-ig lesz Balatonalmádiban. A hírek szerint az év végén majd ismét Debrecenben fogják felállítani.