• Több mint félmilliárd forintból korszerűsítik a szabadstrandot és környékét a Tisza-tó fővárosának nevezett Tiszafüreden.

  • A tervek szerint a beruházás idén őszre készül el.

Virág Tibor, Tiszafüred alpolgármestere elmondta, hogy a fejlesztésektől függetlenül a szabadstrand üzemel, várják a látogatókat. Hozzátette azt is, hogy a három projektből egy már megvalósult. A Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően moduláris stégrendszerrel, multifunkciós sportpályával, fitneszparkkal bővült a szabadstrand, ahol két motoros mentőcsónak is üzemel.

A Terület-és településfejlesztési operatív program pályázatán nyert 400 millió forintból folyamatban levő egyéb fejlesztések a tervek szerint őszre készülnek el. Ebből a forrásból fogadóépületet építenek, ahol öltözők, mosdók, baba-mama szoba, elsősegélynyújtó hely és értékmegőrző épül.

A fentieken túl homokfoci – és strandröplabda aréna alakítanak ki lelátóval, ehhez is tartozik majd egy épület öltözővel, vizesblokkokkal és napozóterasszal. Továbbá a szabadstrandi büfék elé egységes, fedett teraszrendszer épül, valamint játszóteret alakítanak ki és parkosítanak is.

A harmadik, a Magyar Turisztikai Ügynökség 15 millió forintos támogatásából megvalósuló projekt során kizárólag gyermekes családok számára fenntartott mosdót, öltözőkabinokat alakítanak ki.

Tiszafüred vízpartIdén Tiszafüreden kívül még négy Tisza-tavi településen – Abádszalókon, Kiskörén, Sarudon valamint Tiszanánán – vannak folyamatban strandfejlesztések.

(MTI)