• Akár már havi 60 ezer forintért kibérelhető az ötmedencés termálfürdő és a mellette található kemping.

  • Ez nem azt jelenti, hogy a fürdő fejlesztése lekerült volna a napirendről.

December végén a csornai termálfürdő és a hozzá kapcsolódó kemping üzemeltetésére hirdetett pályázatot a település önkormányzata. A fürdőben összesen öt medence található. Ebből kettőt, egy 20 fő befogadására alkalmas kisebb és egy 115 fős nagyobb ülőmedencét gyógyvízzel töltenek. Három medence – úszómedence, tanmedence, gyermekpancsoló – vízellátását pedig a városi közműhálózatról biztosítják.

A leendő bérlő üzemeltetheti a kétcsillagos, 200 fő befogadására alkalmas kempinget is. A bérlőnek kell beszereznie a fürdő és a kemping működtetéséhez szükséges hatósági engedélyeket. Az 1800 méter mélyről, 68 Celsius-fokosan feltörő termálvizet viszont ingyen kapják az önkormányzattól.

Az ajánlható minimális bérleti díj havi 60 ezer forint. A fürdőt és a kempinget legkevesebb évente három hónapig – június, július, augusztus – kell üzemeltetni. A pályázatokat január végéig várja a csornai önkormányzat.

Ahogy korábban írtuk, a csornai termálfürdő sorsa korábban nagyon hányatott volt. Ebben szerepet játszott, hogy a fürdőt vízzel ellátó termálkút hosszú ideig egy magáncég kezében volt. Idén nyáron azonban az önkormányzat megvásárolta a termálkutat, ami alapot jelenthet az 1973-ban megnyitott fürdő fejlesztéséhez. Pláne, hogy itt található az ország egyik legmagasabb ásványianyag-tartalmú termálvize.

Csornai TermálfürdőEgyébként a csornai fürdő üzemeltetésére kiírt pályázatban is kitérnek arra az esetre, ha felbukkanna egy befektető, vagy pályázati forráshoz jutna a város és fejleszteni tudnák a fürdőt. Amennyiben ez a szerződés hároméves időtartama alatt történne meg, akkor az önkormányzat felmondhatja a bérleti szerződést.