• Nyolc medence lesz a fürdőben, ebből négy fedett, négy szabadtéri.

  • A teljes beruházás értéke eléri a 8 millió eurót, az építkezés jövő tavasszal kezdődhet el.

A 23 ezer lakosú Óbecsén már régóta téma a termálfürdő építése. Évekkel ezelőtt magyarországi, majd arab befektető neve is felmerült ennek kapcsán. Most azonban úgy tűnik, hogy a vajdasági településen tényleg létesülhet egy fürdőkomplexum.

Erről Dragan Tosics, az óbecsei önkormányzat elnöke nyilatkozott a TV Becejnek. Elmondta, hogy a Tisza partján, az egykori csárda helyén épülhet fel a termálfürdő, már a tervdokumentáció elkészítésénél tartanak. Jelen állás szerint jövő év áprilisában, vagy májusában kezdődhet el az építkezés.

A termálkút már adott és a szükséges beruházások után ennek a vizéből vásárolhat a leendő fürdő tulajdonosa. A termálvíz eladásából származó bevételeken 70-30 arányban osztozkodik majd Óbecse és a szerb állam.

Tosics beszélt arról is, hogy a termálfürdő építése három fázisból fog állni. A teljes beruházás 8 millió euróba kerül, ebből az első szakasz körülbelül 1,5-2 millió eurót emészt fel.

A jó hír azonban az, hogy már az első fázis befejezése után is használatba vehetik a vendégek az addig elkészült fürdőegységeket. Amikor a teljes beruházás befejeződik, akkor majd összesen 8 medencéből – fele fedett, fele szabadtéri – válogathatnak a fürdőzők, de szauna, sószoba és vendéglátó egységek is a látogatók rendelkezésére fognak állni.

A fürdőről szóló tudósítást itt nézheti meg: