• 2014-ben is több száz, a fürdőkhöz kapcsolódó cikk jelent meg a Termál Online-on.

  • Ezek összességében 426 ezer egyedi látogatót vonzottak az oldalra.

  • 5 cikk kiugróan magas látogatószámot ért el.

  • A top 5-ön belül jól szerepeltek a fürdőhelyek múltjáról szóló összeállítások, de meglepően sokakat érdekelt egy vajdasági termáltóról szóló cikk is.

5. Ilyen volt Hajdúszoboszló az 1970-es években

Hajdúszoboszló 70-es évekHajdúszoboszlón az 1920-as években találtak termálvizet, aminek köszönhetően a település a 70-es évekre már a menőbb fürdőhelyek közé tartozott. Ezt az időszakot megörökítő fotókból készített összeállítást nagyon kedvelték az olvasók. Ide kattintva megnézheti a 40 évvel ezelőtti Hajdúszoboszlót.

4. Ilyen volt Hévíz 1979-ben

Hévíz 1979Egészen hasonló jellegű a cikk, de az eredete eltér a hajdúszoboszlóitól. A Magyar Televízió 1981-ben mutatta be a Másfélmillió lépés Magyarországon című filmsorozatot, amiben az Országos Kéktúrát járták végig. Érdekes, hogy a bemutató két évet tolódott, ugyanis a távot még 1979-ben járták be. Ezen belül az egyik utolsó részben ejtették útba (valamikor szeptember-október táján) Hévízt. A filmben ugyan csak pár percet kapott a gyógyvizű tóról már akkor is ismert település, a vágóképekből azonban kirajzolódik, hogy milyen volt akkoriban a település.

3. Ennyi fürdőbelépő jár az Erzsébet-programban

Az év első napjainak nagy slágere volt az Erzsébet-program keretén belül a nyugdíjasok részére meghirdetett pályázat. Sokak számára nem volt egészen világos, hogy ki, mikor, hogyan pályázhat, ennek megfelelően minden, ezzel a témával foglalkozó cikkünket hatalmas érdeklődés kísérte. Nagyon úgy tűnik, hogy idén már nem lesz ebből top téma, ugyanis valószínűleg nem hirdetnek ilyen pályázatot.

2. Újabb információk a pacséri termáltóról

Pacsér tófürdőA fene se gondolta volna, hogy ez az augusztusi – a szerb határ közelében nyílt termáltóról szóló – cikk ennyi embert érdekel. Mindenesetre most senki ne induljon el Pacsérra, mert jelenleg zárva van a tó, ugyanis ha minden igaz, akkor hamarosan egy fedett résszel bővül a fürdő.

1. A 10 legnépszerűbb termálfürdős település 2013-ban

Hévíz TófürdőSokan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen a fürdős települések toplistája. Lelőve a poént: belföldiek körében Hajdúszoboszló és Hévíz, a külföldieknél Hévíz és Bükfürdő volt a két éllovas. Ide kattintva lehet megnézni a lista további helyezettjeit.