• Tavaly ilyenkor már nagyrészt mindent lehetett tudni a fürdőbelépős pályázatról.

  • Jelenleg viszont még nincs semmi információ arról, hogy jövőre ismét lehet-e pályázni.

  • Megkérdeztük a program szervezőjét.

Idén januárban az Erzsébet-program keretében kedvezményes fürdőbelépőket lehetett igényelni. Azok a 60 év feletti, öregségi nyugellátásban részesülők pályázhattak, akiknek 147 ezer forint alatt volt a havi nyugdíjuk. A belépők iránt óriási volt az érdeklődés, így a várnál korábban, már január 15-én le kellett zárni a lehetőséget.

Erzsébet pályázatTavaly ilyenkor már gyakorlatilag mindent lehetett tudni a pályázat menetéről, jelenleg viszont semmi hír arról, hogy jövő januárban lesz-e ismét ilyen lehetőség. Ezért még bő egy hónapja többször is – mint Termál Online – érdeklődtünk az akciót szervező Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál a fürdőbelépős program folytatásáról, de egyszer sem kaptunk választ.

Így jobb híján szimpla érdeklődőként felhívtuk a megadott ügyfélszolgálati telefonszámot. Ott december elején azt válaszolták, hogy érdeklődjünk a hónap közepén, ma pedig azt, hogy egyelőre semmi információjuk a jövő évi pályázatokról.

Magyarán lehet, hogy lesz, de az előjelek alapján kevéssé tűnik valószínűnek a program megismétlése. Mindenesetre, ha mégis lesz kedvezményes fürdőbelépős akció, akkor az idén januárihoz képest biztosan változtatni kellene a pályázat menetén.

Most januárban például nem volt egyértelmű, hogy mennyire limitált a rendelkezésre álló összeg, ezért sokan gondolhatták, hogy ráérnek február 15-ig pályázni. Akik igyekeztek, azoknak sem volt mindig egyszerű benyújtani a pályázatukat, hiszen a nagy terhelés miatt rendszeresen elérhetetlenné vált az Erzsébet-program online felülete.

Arról nem is beszélve, hogy kissé kiszúrás volt egy kifejezetten 60 év felettieknek szánt pályázat esetében kizárólag internetes jelentkezési lehetőséget biztosítani. Nyilván teleházakban, könyvtárakban vagy éppen családi segítséggel a többség csak megoldotta a helyzetet, ugyanakkor sokan kirekesztve érezhették magukat a lehetőségből.

Idén januárban sikeresen pályázott? Akkor igyekezzen.

Már amennyiben még maradt fürdőbelépőre felhasználható keret az Erzsébet Kártyáján. Akkor viszont az év utolsó napjáig mindenképpen ki kell használnia az esetleg még meglévő fürdési lehetőségeket, mert jövőre erre már nem lesz mód.

Még januárban összegyűjtöttük a részt vevő fürdők listáját, amit ide kattintva talál.

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben például 15 alkalommal használható fel a keret.