• Már javában dolgoznak a Kerekestelepi Termálfürdő fejlesztésén.

  • Teljesen újjáépítik az egyik strandmedencét.

  • Június 18-án Bonnie Tyler koncerttel ünneplik a medence átadását.

Az év elején derült ki, hogy Debrecen 2016-os költségvetésében 50 millió forintot különítettek el a Kerekestelepi Termálfürdő fejlesztésére. A langyos vizű strandmedencét újítják fel, amelynek lesz egy sekélyebb és egy mélyebb része. A fejlesztést az is indokolttá teszi, hogy Debrecen másik fürdőjében, az Aquaticumban hamarosan megkezdődik a strandfürdő teljes körű átépítése. Emiatt valószínűleg a jövő évi strandszezonban nem fog üzemelni a létesítmény, ezért jelentősebb forgalomra kell számítani Kerekestelepen.

Tegnap a Dehir.hu számolt be a Kerekestelepi Termálfürdőben zajló medencefelújítás állásáról. A munkálatokat április 18-án kezdték el és jól halad a kivitelező. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a nyári tanítási szünet kezdetére, azaz június 18-ra elkészülhetnek az átépítéssel. Erre az alkalomra pedig már egy Bonnie Tyler koncertet is meghirdetett fürdő.

Kerekestelepi fürdő fejlesztésA Dehir tudósításából kiderül, hogy a legmodernebb vízforgató, fertőtlenítő gépészeti rendszerrel szerelik fel a medencét, amiben lámpákat is elhelyeznek, így hangulatosabbá válhatnak az éjszakai fürdőzések. Kiderült az is, hogy tíz évvel ezelőtt még a termálfürdő bezárása is felvetődött. A strandfürdő folyamatosa fejlesztésének köszönhetően azonban az elmúlt években jelentősen emelkedett a a vendégszám. Amíg 2011-ben 32 ezer látogatója volt a fürdőnek, addig tavaly ez a szám már elérte a 72 ezret.

Kerekestelep látványtervLegutóbb négy évvel ezelőtt történt jelentősebb beruházás a fürdőben. Akkor kicserélték a piskóta alakú gyógyvizes medence burkolatát és két különböző hőfokú részt alakítottak ki a gyógymedencében, valamint egy gyermekmedencét is építettek.

Kerekestelepi termálmedenceA fürdő Debrecen kertvárosi részén található, innen kapta a nevét is. Az itt feltörő termálvíz 2009-ben ásványvíz, tavaly pedig gyógyvíz minősítést szerzett. A víz összetételén belül jelentős részt képvisel a bróm, a jód és a fluor. A kerekestelepi gyógyvíz az elvégzett orvosi vizsgálatok szerint hatékonynak bizonyult a krónikus derékfájdalomban szenvedő betegeknél. Az öt medencével rendelkező fürdőhöz egy 3000 négyzetméteres, ligetes kemping is kapcsolódik. A fürdő és a kemping is teljesen akadálymentesített.