• Jövő nyáron nem lesz nyitva az Aquaticum strandfürdő, már csak emiatt is fontossá vált Debrecen másik fürdőjének a fejlesztése.

  • Négy évvel ezelőtt is volt már egy jelentősebb fejlesztés a kerekestelepi fürdőben.

Debrecen idei költségvetésében 50 millió forintot különítettek el a Kerekestelepi Termálfürdő fejlesztésére – ezt a Dehir.hu szúrta ki a költségvetési tervezetben. A pénzből a strandfürdő egyik medencéjét teljesen felújítják, egyes részeken mélyítik. A város nemcsak a terveket készítette el, hanem már az építési engedélyeket is beszerezte, így heteken belül elkezdődhetnek a munkák, amivel a nyári strandszezonra végeznének is.

A Dehir.hu szerint a kerekestelepi beruházást az Aquaticum strandfürdőjének közelgő teljes átépítése is szükségessé teszi. A több mint 2 milliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztés miatt ugyanis egy darabig biztosan zárva lesz a nagyerdei strand. Miután a tervek szerint 2017-ben kezdődik el a beruházás és 2018-ra végeznek, ez azt jelenti, hogy a jövő évi strandszezont fogja érinteni a zárva tartás.

A megújuló kerekestelepi medence így fog kinézni:

Kerekestelep látványtervA Kerekestelepi Termálfürdőben legutóbb 2012-ben volt a medencéket érintő felújítás. Akkor a piskóta formájú gyógymedence burkolatát cserélték, a gyógyvizes medencében két, különböző hőfokú részt alakítottak ki, valamint gyermekmedencét is építettek.

Kerekestelepi termálmedence