• Egy egészen különleges pályamű kapta meg az első díjat az ötletpályázaton.

  • 11 méter magasból zúdulna a medencékbe a víz.

  • Az Aquaticum Strandfürdő 2018-ra újulhat meg.

Múlt héten írtunk arról, hogy a zsűri már megkezdte az Aquaticum Strandfürdő átépítésének ötletpályázatára beérkezett tervek értékelését. A Dehir.hu beszámolója szerint kedden már meg is született a döntés, a 20 építészeti ötletpályázatból kilencet díjaztak és ezeket meg is vásárolta a Debreceni Gyógyfürdő Kft. Az első díjat a Bord Építész Stúdió felelős tervezője, Bordás Péter pályázata kapta – a cikkben is ebből mutatunk képeket.

Aquaticum strandfürdő látványterv

A terveket nézve tényleg teljesen új arculatot kapna a jelenleg már kissé retró hangulatú Aquaticum Strandfürdő. Bordás terveiben magasban futó napozóteraszok mellett, vízesésszerűen zúdulna le a medencékbe a víz.

Aquaticum strandfürdő látványterv

Azt persze fontos megemlíteni, hogy ötletpályázatról van szó, tehát nem teljesen ilyen lesz a megújuló fürdő. Viszont ezekből fognak ötletet meríteni a végleges tervek során, s minden bizonnyal a legtöbbet a győztes pályaműből.

Aquaticum strandfürdő látványterv

A debreceni Nagyerdő fejlesztésére a következő években négymilliárd forintot fordíthat a város, s ennek döntő része a strandfürdő modernizálására juthat. Az ötletpályázat kiírásában az szerepelt, hogy 2,5 milliárd forintos költségkereten belül kellett maradniuk az építészeknek. A tervek szerint a teljesen megújuló fürdő 2018-ra készülhet el.

Aquaticum strandfürdő látványterv

A díjazott pályaművek megtekinthetők Debrecenben, a Kölcsey Központ folyosóján, ahol a látogatók szavazhatnak is a nekik legjobban tetsző tervekre. Az ígéretek szerint ugyanis a lakosság véleményét is figyelembe veszik az új strandfürdő terveinek a véglegesítésénél.

Nézegessen termálfürdős webkamerákat. Ide kattintva megtudhatja, hogy melyik fürdőbe leshet be.