• Egy webkamerás oldal révén már bármikor beleshetünk a Miskolctapolcai Strandfürdőbe is.

  • Az egy hónappal ezelőttinél jobb képet adnak Bükfürdőről és Zalakarosról.

  • Azt is megnézhetjük, hogy megvan-e még az egerszalóki “sódomb”.

Még júliusban örvendeztünk azon, hogy találtunk végre egy hazai webkamerás kezdeményezést, amelyen keresztül – többek között – néhány termálfürdőbe is beleshetünk. Külön öröm volt, hogy HD-minőségű élőképeket nézhetünk, tehát nem rossz minőségű állóképeket.

Persze ne legyünk telhetetlenek, mert a hazai fürdők többségében még egy rossz minőségű webkamera sincs, pedig ezek nem drágák és marketing-eszköznek sem utolsók. Elég csak arra gondolni, hogy az Időkép.hu-n a nyári időszakban az egyik legnézettebb webkamera a csopaki. (Webkamera fetisisztáknak érdemes megnézni ezt a weboldalt is, ahol élő veszprémi kamerák érhetők el. Nekik sajnos termálfürdőben elhelyezett kamerájuk nincs).

Miskolctapolca webkamera

Július közepén Bükfürdőről, Egerszalókról és Zalakarosról volt elérhető elő kép. Azóta tovább bővült a kör, méghozzá a közelmúltban megnyitott Miskolctapolcai Strandfürdővel (fenti kép).

Egerszalók webkamera

Továbbra is élőben nézhetjük meg, ahogy az egerszalóki mészkődombon gőzölögve lecsorog a termálvíz és két örömteli változás is tapasztaltunk.

Zalakaros webkamera

A zalakarosi fürdőben található webkamera képe már nem szaggat, Bükfürdőn pedig új helyet találtak a kamerának. Korábban a Piac téren volt, ahonnan nem túl ingergazdag látvány tárult elénk:

Bükfürdő webkamera

Viszont azóta áthelyezték a kamerát a termálfürdőbe, így most az egyik medencét láthatjuk, viszont amikor próbáltuk, akkor erősen szaggatott a kép.

Bükfürdő webkamera

Érdemes megnézni a cég többi kameráját is, hiszen nem csak fürdőkből, hanem jó néhány egyéb településről, balatoni üdülőhelyekről is élőképet adnak. Köztük például Tihanyból is.

Tihany webkamera