• Találtunk egy webkamerás oldalt, ahol három hazai termálfürdőbe, illetve termálos üdülőhelyre is beleshetünk.

  • A zalakarosi kamera a legjobb.

Legutóbb tavasszal készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen termálfürdős webkamerák érhetők el a neten. Az összkép eléggé lelombozó volt, hisz ahhoz képest, hogy milyen sok fürdő van az országban, alig-alig vannak működő webkamerák. Ezen belül pedig a jó minőségűek már végképp ritkák, pedig reklámnak sem lennének utolsók. Márciusi cikkünk óta sem kattantak rá nagyon erre a fürdőhelyek, amit jól mutat, hogy az akkori cikkünkben szereplő webkamerák közül nem működik már mind.

Most viszont rábukkantunk egy hazai webkamerás cégre, amelynek három hazai termálfürdős üdülőhelyen is van HD-minőségű élőképet adó webkamerája. A Hungary-Live.com-on jelenleg Bükfürdőről, Egerszalókról és Zalakarosról érhető el élő kép. Ezek körül az utóbbi a legjobb, hiszen a termálfürdő egy részét elég jól be lehet látni. Picit akadozik a kép, de attól még jelen állás szerint ez a legjobb hazai termálfürdős webkamera.

Zalakaros webkameraAz egerszalóki webkamera sem rossz, hiszen a sódombnak becézett mészkődombot nézegethetjük rajta. El tudtunk volna képzelni egy élettel telibb helyet is a kamerának, de ez sem rossz.

Egerszalók webkameraA bükfürdőinek pedig aztán végképp lehetett volna találni jobb helyet is.

Bükfürdő webkameraAz egerszalókinál és a bükinél az is felmerülhet az emberben, hogy nem mozgóképet ad. Nos, néztük egy darabig és az egerszalókinál elrepült egy madár, Bükfürdőn pedig autókat is láttunk jönni-menni, úgyhogy ezek élőképes webkamerák.

Lehetne még ezen fejleszteni, hisz nem működik a time lapse funkció és jobb helyet is lehetne keresni a kameráknak, de a kezdeményezés jó, a képminőség pedig kitűnő. Érdemes megnézni az oldal többi kameráját is, hiszen több helyre is be lehet lesni az országban. Például Badacsonyban is van egy webkamerájuk.

Badacsony webkamera