• A népszerű tiszakécskei fürdőben és a mellette található termálhotelben mostantól egy defibrillátor is működik.

  • Ritka az ilyen a hazai fürdőknél és szállodáknál.

  • Naponta 70-en halnak meg hirtelen szívmegállásban, pedig nagy részük megmenthető lenne.

2015 júliusától a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő, valamint az ugyanitt található négycsillagos Barack Thermal Hotel & Spa  is rendelkezik a könnyen és biztonságosan használható félautomata AED (Automata Életmentő Defibrillátor) készülékkel.

Jelenleg hazánkban kevés szálloda és fürdő mondhatja el magáról, hogy életmentő defibrillátort üzemeltet, pedig a 21. században ez elengedhetetlen a biztonságos, emberközpontú szolgáltatóknál.

Barack Hotel TiszakécskeA Barack Thermal Hotel & Spa vezetősége nagy hangsúlyt fektet az életmentésre, ezért önerőből vásárolta megy az egyik legmodernebb, az újraélesztés esélyeinek javítására szolgáló készüléket. Minden érintett dolgozó újraélesztés tanfolyamon vett részt, ahol a korszerű gyakorlati kivitelezést, – ideértve a keringésmegállás felismerését, a segélyhívást, a mellkaskompresszió, légútbiztosítás, lélegeztetés gyakorlatát és a külső automata defibrillátor (AED) kezelését – sajátították el.

Miért fontos ez?

Az Országos Mentőszolgálat korábbi adatai szerint hazánkban naponta 70-en vesztik életüket hirtelen szívmegállásban. Nagy részük megmenthető lenne, ha a körülötte lévők azonnal elkezdenék az újraélesztését és minél előbb defibrillátoros segítséget is kapna. A modern defibrillátor készülékek ugyanis orvosi közreműködés nélkül, laikusok által is biztonságosan használhatók.

Tisza-parti TermálfürdőKözépkori Hétvége Tiszakécskén

Ezen a hétvégén (július 25-26.) különleges programmal várja a vendégeit a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő. A Középkori Hétvégén harcászati és kézműves bemutatót, középkori mulatozást, hastánc bemutatót, hagyományőrző gyerekfoglalkozásokat is tartanak. A részletes programot ide kattintva találja.