• A cipőkkel kereskedő olasz tulajdonos jövőre újra megnyitná a MJUS nevű fürdőt.

  • Addigra pedig egy szállodát is építenének mellé.

  • A termálfürdő már lassan négy éve zárva van.

Az ígéretek szerint jövőre újra kinyithat a 2011 ősze óta zárva tartó körmendi termálfürdő. Már februárban lehetett arról hallani, hogy munkások dolgoznak a fürdő területén. Akkor még arról szóltak a pletykák, hogy akár idén is megnyithat a korábban MJUS néven működő termálfürdő. A Nyugat.hu legfrissebb beszámolója szerint azonban még egy évet várni kell a nyitásra. Viszont az olasz tulajdonos ígérete szerint 2016-ban már nem csak a fürdőt helyezik üzembe, hanem mellette egy 123 szobás szállodát is átadnak.

A Nyugat.hu úgy tudja, hogy 10 milliárd forint körül lesz a komplett beruházás költsége, aminek keretében az új szálloda mellett a fürdőt részben lefedik, új csúszdaparkot építenek, a volt diszkó helyén pedig egy gyermekparadicsom is lesz. Körmend város egyébként annyira bízik a fürdő megnyitásában, hogy már be is léptek a Magyar Fürdővárosok Szövetségébe.

Termálfürdő KörmendA két szezont megért, 2010-ben átadott fürdő kapcsán eredetileg is azt tervezték, hogy egy szállodát építenek mellé, ami azonban a válság miatt nem jött össze. Valószínűleg ez – a szálláskapacitás hiánya – vezetett a vártnál kisebb vendégszámhoz és a 2011 óta tartó kényszerű üzemszünethez.

Cipőbolt és fürdő

A szálloda és fürdőberuházás mögött a Kristilla Kft. áll. A cég ügyvezetője Pierino Oliosi és Cesare Oliosi, a tulajdonosa pedig két olasz cég. A Kristilla Kft. cégbírósághoz leadott beszámolója szerint a vállalkozás jelenleg elsősorban cipőkereskedelemmel foglalkozik, ezen felül közel 8 milliárd forintra taksálják a „befejezetlen beruházásuk” értékét, azaz a fürdőt.

A cégnek tavaly 8 alkalmazottja volt, közülük ketten dolgoztak a cipőboltban, hárman ügyviteli tevékenységet folytattak, hárman pedig a terület és az épületek állagmegőrzésével foglalkoztak. A cég a tavalyi évet 892 millió forint árbevétel mellett 13,5 milliós eredménnyel zárta.

Vas megye gyógyfürdőiről itt olvashat.