• A MJUS nevet viselő fürdő 2010-ben nyitotta meg kapuit.

  • 2011-ben viszont már be is zárt.

  • Pedig eredetileg szálloda is épült volna mellé.

  • Lehet, hogy idén újra megnyitják a termálfürdőt.

Érdekes rövid hírt közölt a Nyugat.hu: munkások dolgoznak a zárva tartó körmendi fürdő területén. A híroldal szerint a létesítmény tulajdonosa tavaly jelezte az önkormányzatnak, hogy újra megnyitják a termálfürdőt. Előtte azonban lefedik a kültéri medencéket, hogy egész évben üzemelhessen a fürdő. Állítólag nyárra szeretnének végezni a munkálatokkal.

A 2010-ben átadott fürdőt olasz befektető építette és a hangzatosnak szánt, bár inkább kínosan túlcifrázott MJUS Fun and Wellness Thermal Resort nevet viselte. A fürdő mellé egy szálloda építését is tervezték, amiből viszont nem lett semmi. Ráadásul a vendégforgalom is elmaradt a tervezettől, így 2011 októberében bezárták a MJUS-t. A Vas Népe bezárásról szóló hírében még reménykedtek abban, hogy csak átmeneti üzemszünetről van szó, a cikk szerint az olasz tulajdonos a válság miatt nem jutott elegendő hitelhez. Legutóbb 2013 elején kaptak szárnyra olyan hírek, hogy újra megnyitják a termálfürdőt. Ami egyébként ilyen volt fénykorában:

Termálfürdő Körmend A bezárás óta pedig ilyen:

Termálfürdő KörmendA MJUS fürdőben 2 nyitott és 1 részben fedett élménymedence, 1 termálmedence és 1 gyermekpancsló működött. Sőt, még disco, bowlingpálya, 300 fős étterem is a vendégek rendelkezésére állt. A körmendi hidrogénkarbonátos termálvíz pedig mozgásszervi betegségek esetén bizonyult kedvező hatásúnak.