• Hétfőn lejár a nyugdíjasok számára meghirdetett fürdőbelépős pályázat.

  • Idén megnövelték a rendelkezésre álló keretösszeget.

Január eleje óta lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által az Erzsébet-program keretében meghirdetett fürdőbelépős pályázatra. Ennek keretében a 60 év feletti nyugdíjasok jelentős kedvezménnyel – egyszeri 2500 forintos díj befizetése ellenében – kereshetik fel a programban részt vevő fürdőket. A pályázatnak számos feltétele van, ezeket ide kattintva találja a korábbi cikkünkben.

Pápai GyógyfürdőFontos határidő is közeleg, ugyanis a pályázatra február 9-ig, azaz jövő hétfőig lehet jelentkezni. A tavalyi tapasztalatok alapján azt lehetett gondolni, hogy jóval korábban kifut a program. 2014 elején ugyanis a sok jelentkező miatt már január közepén le kellett zárni a pályázatot. Idén ugyanakkor 30 százalékkal megnövelték a rendelkezésre álló keretösszeget. Tehát a korábbi évi 300 millió helyett ebben az évben közel 400 millió forint áll rendelkezésre.

Viszont miután a tavalyi tapasztalatok alapján sokan már a hónap elején beadták a jelentkezésüket, ezért furcsa, hogy mostanáig nem merült ki ez a keret. Jó eséllyel a szervezők nem akarják váratlanul, idő előtt lezárni a lehetőséget, – tavaly ez nagy felháborodást okozott – ezért inkább befogadnak minden pályázatot, viszont a tavalyinál többen számíthatnak elutasításra. Erre utal az idei pályázati kiírás egyik eleme is, amely szerint akik 2014-ben nem részesültek ilyen támogatásban, azok idén az elbírálásnál előnyt élveznek.

Barcsi tapasztalatok

A Somogy Tv tegnapi hírműsorában Szakos Gábor, a Barcsi Termálfürdő vezetője számolt be az Erzsébet-programmal kapcsolatos tapasztalataikról. Elmondta, hogy a tavalyi program keretében 628-an érkeztek a termálfürdőbe. Viszont 2014-ben sokan lemaradtak a pályázati lehetőségről, ezért idén több vendégre számítanak.

Barcsi TermálfürdőAz Erzsébet-program keretében érkező vendégek száma a teljes, 110 ezres vendégforgalmukon belül ugyan csekélynek számít, ám mégis örülnek nekik. A lehetőséget kihasználó nyugdíjasok ugyanis tipikusan hétköznap érkeztek, így javul a fürdő hét közbeni kihasználtsága. Érdekesség, hogy a 628 vendégből csak 1 fő választotta a strandfürdőt, a többiek inkább a termálfürdős részleget preferálták.