• Mégis lesz idén is fürdőbelépős pályázat.

  • Mostantól már be is lehet nyújtani az igényléseket.

  • Idén is csak elektronikus formában lehet jelentkezni, viszont növelték a keretösszeget.

  • Hamarosan közöljük a programban részt vevő fürdők listáját is.

Sokáig semmi hír nem volt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tavalyi akciójának a folytatásáról, aminek keretében 2014-ben kedvezményes áron juthattak fürdőbelépőhöz a nyugdíjasok. Viszont ma bejelentették, hogy újra indul a pályázat. A kiírás egészen hasonló a tavalyihoz, viszont a hírek szerint a keretösszeget 30 százalékkal növelték. Ugyanakkor a tavalyi tapasztalatok alapján nem árt igyekezni a pályázatok beadásával, mert akkor két hét alatt ki is merült a keret.

Összefoglaljuk a tudnivalókat arról, hogy miként lehet az Erzsébet Program keretében kedvezményes áron fürdőbelépőhöz jutni.

Erzsébet programAmi a legfontosabb

Továbbra is csak elektronikus formában lehet pályázni.

Ki pályázhat?

A belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek. Ezen belül is azok, akiknek a havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot.

Pályázhat-e az a személy, aki betöltötte a 60. életévét, de rokkantsági járadékban részesül?

Érvényesen pályázhat az a személy, aki rokkantsági járadékban részesül, amennyiben a pályázat benyújtásának napján betöltötte a 60. életévét.

Ugyanazon személy a nyugdíjasok részére meghirdetett valamennyi pályázatra is jelentkezhet?
Nem, az a pályázó, aki a nyugdíjasok szociális üdülési pályázati felhívására pályázatot nyújtott be, a „kedvezményes fürdőbelépők nyugdíjasok számára” elnevezésű pályázat keretében már nem részesülhet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által nyújtott támogatásban.

Milyen igazolás kell?

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított, a 2014. évi havi nyugellátást megállapító igazolás, amit tavaly januárban már kézhez kapott. (Ez fontos, hiszen korábban sokan azt hitték, hogy meg kell várni a friss igazolás megérkezését, ezért lemaradtak a pályázatról).

Kell-e fizetni?

Igen, 2500 forint önerőt. Akik tavaly már kaptak ilyen fürdőbelépős támogatást és így rendelkeznek Erzsébet Kártyával, azok a már meglévő kártyájukkal vehetik igénybe a szolgáltatást – persze akkor, ha idén is nyernek.

Hol lehet pályázni?

A www.erzsebetprogram.hu-n elérhető elektronikus adatlap kitöltésével. Fontos, hogy egy adatlapon egy jogosult nyújthat be pályázatot. Egy személy csak egy pályázat keretében részesülhet támogatásban.

Újdonság

Akik tavaly nem részesültek ilyen támogatásban, azok az elbírálásnál előnyt élveznek.

Meddig lehet pályázni?

Már mostantól és elvileg egészen február 9-ig, de szerintünk az borítékolható, hogy előbb ki fog merülni a pályázati keretösszeg.

Hány belépésre jogosít az Erzsébet Kártya?

Ez fürdőhelyenként változó, 5 és 33 alkalom között szóródik. Hamarosan közöljük a programban részt vevő fürdők listáját.

Meddig használható fel az elnyert támogatás?

2015. december 31.

Hova fordulhat, ha elakadt a jelentkezési folyamat során, vagy nincs nyomtatója és szkennere, ami szükséges a pályázat benyújtásához? Ide kattintva olvashatja az erről szóló cikkünket!

Itt találja azoknak a fürdőknek a listáját, ahol felhasználható az Erzsébet Kártya!