• Az Erzsébet-program keretében meghirdetett fürdőbelépős pályázatra az erzsebetprogram.hu online felületén lehet jelentkezni.

  • Mit tehetnek azok, akiknek nincs internetelérésük, elakadtak, vagy éppen nem tudják beszkennelni a szükséges dokumentumokat?

  • Mutatjuk, hogy hol érdemes segítséget kérni.

Tegnap óta már lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretében indított fürdőbelépős pályázatra, amit kifejezetten a 60 év felettiek számára hirdettek meg. A programról az alapvető tudnivalókat ide kattintva olvashatja. Az már a tavalyi pályázat során látszódott, hogy sokaknak problémát jelent az online jelentkezés.

Erzsébet pályázatEgyrészt a szervezők részéről érthető, hogy ezt az elektronikus jelentkezési formát választották, hiszen ezen a módon bonyolítható le a legolcsóbban és a leggyorsabban az egész procedúra. Másrészt viszont az is igaz, hogy azért a 60 év felettiek közül nagyon sokan alapszinten ugyan tudják az internetet használni, de az online jelentkezés kifoghat rajtuk, vagy esetleg nincs nyomtatójuk és szkennerük. Utóbbiakra azért van szükség, mert a NYUFIG-igazolást, valamint a pályázati és az úgynevezett hozzájárulói nyilatkozatot is digitális formában kell csatolni a jelentkezéshez.

Jó néhányan nyilván családon belül tudnak segítséget kérni, de mi a helyzet azokkal, akik számára ez nem járható út? Ezzel kapcsolatban a programot szervező Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól a következő választ kaptuk:

„A pályázat kitöltéséhez segítséget, tanácsot az ország több mint 1500 pontján nyújtanak együttműködő partnereink, például a megyei kormányhivatalok, az integrált közösségi és szolgáltató terek valamint az e-Magyarország pontok.”

Aki Budapesten lakik, annak megoldás lehet, ha felkeresi az Erzsébet-program ügyfélszolgálati irodáját.
Budapest, VI. kerület, Podmaniczky utca 43., bejárat a Vörösmarty utca felől
Nyitva tartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8.00–14.00 óráig
Szerda: 12.00–18.00 óráig
Péntek: 8.00–12.00 óráig

Telefonon is lehet náluk érdeklődni, munkanapokon 8:00-16:00 között a 06-1-371-3242-es telefonszámon.

Korábbi cikkünket a pályázattal kapcsolatos alapvető tudnivalókról ide kattintva találja!

Itt találja azoknak a fürdőknek a listáját, ahol felhasználható az Erzsébet Kártya!