• Cserkeszőlőn 1955-ben nyitották meg a termálfürdőt.

  • Legutóbb 2010-ben adtak át egy új épületrészt.

  • Jódos-brómos gyógyvíz található Cserkeszőlőn.

Cserkeszőlő GyógyfürdőAz Alföld északi részén található település a nagyobb múltra visszatekintő fürdőhelyek közé tartozik, hiszen a Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő idén fogja a megnyitásának 60. évfordulóját ünnepelni. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet Cserkeszőlőről.

A település kifejezetten a termálvíznek köszönheti a fellendülését. A második világháború idején még csak néhány százan lakták és sokáig Tiszakürthöz tartozott. Mindössze 1952 óta számít önálló településnek. Jelenleg 2200-an élnek a községben.

Cserkeszőlő Gyógyfürdő1943-ban kőolaj keresése közben találtak termálvizet Cserkeszőlőn, azonban a fürdő megépítésére jó 12 évet kellett várni. Ezt megelőzte egy 1952-es mintavétel, amikor kiderült, hogy az itteni víznek rendkívül magas az ásványianyag-tartalma.

A fürdő megépítéséig az emberek a földbe vájt árkokban fürödtek. Érdekesség, hogy az első két medence építésének a költségét a Tisza Cipőgyár vállalta magára. Ilyen volt akkoriban a fürdő:

Cserkeszőlő Fürdő régenA cserkeszőlői gyógyvíznek kifejezetten magas a jód és a bróm tartalma. Kedvező hatása van a csontrendszer megbetegedései, ízületi betegségek, reumás panaszok esetén, valamint sportsérülések után gyorsítja a felépülést. A gyógyfürdőben reumatológiai, bőrgyógyászati és ortopédiai szakrendelés is elérhető.

Legutóbb egyébként 2010-ben valósult meg egy jelentősebb – egymilliárd forint értékű – fejlesztés a fürdőben.

Cserkeszőlő Gyógyfürdő Egy tavalyi összesítésünk szerint a hazai termálfürdők átlagos belépőjegy átlagára 1845 forintot tesz ki. Ez alapján az itteni fürdő olcsóbb az átlagnál, hiszen jelenleg egy teljes áron kínált napijegy 1800, egy nyugdíjas belépő pedig 1350 forintba kerül. Ráadásul a fürdő nyitvatartási idejére sem lehet panasz, hiszen még a téli időszakban is reggel 8-tól este 8-ig látogatható.

Cserkeszőlő Gyógyfürdő