• A Margit-szigeten található Palatinus Strandfürdő lassan 100 éves lesz.

  • Most megnézheti, hogyan mutat a fürdő madártávlatból.

A Palatinus volt Budapest első szabadtéri fürdőzést biztosító strandja, amely jelentős múltra tekint vissza, hiszen 1919 óta üzemel. Akkoriban a fürdő 5000 négyzetméteres nagymedencéje számított Európa legnagyobb strandmedencéjének. Jelenleg egyébként 11 medence működik a Palatinusban.

A Margit-szigeten található, szezonális üzemeltetésű fürdőben legutóbb két éve történtek fejlesztések: új óriáscsúszdákat építettek, valamint felújították a termálmedencét. Jelenleg nagyobb beruházás nem várható a strandfürdőben, pedig az itt található 60 Celsius-fokos termálvíz elvileg lehetőséget adna az egész éves üzemeltetésre is.

Június 31-én egész napos programokkal várják a vendégeket a Palatinus Strandfürdőben. Gyermekprogramok, kosárlabda show, BMX bemutató, aquafitnesz és brazil táncoktatás is lesz, s a fürdő ezen a napon este 9-ig tart nyitva.

H. Szabó Sándor felvételeinek köszönhetően megnézhetjük a magasból is a Palatinus Strandfürdőt.

Palatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestPalatinus strandfürdő BudapestHallott arról, hogy kérdéses a Dagály Fürdő jövője? Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.