• Néhány fürdőbe bármikor beleshetünk webkamerán egy kis féltékenykedésre, bár nem mindegyiknek túl jó a képe.
  • Persze örüljünk ezeknek is, mert a fürdők többségében semmilyen webkamera nincs.
  • Linkeket is adunk a webkamerákhoz.

Magyarország a nem működő webkamerák országa. Legalábbis ez az ember érzése akkor, amikor fürdős webkamerák után kajtat a neten. Pedig egy jó minőségű webkamera remek reklámeszköz is lehet egy termálfürdő számára. Akár úgy is, hogy az egyik leglátogatottabb hazai weboldal, az Időkép webkamerás gyűjtőoldalára kiteszik a fürdő élőképét. Szóval biztosan jár némi kiadással és pepecseléssel egy ilyen kamera megvásárlása és beüzemelése, de akár vissza is hozhatja az árát.

1. Elsőként egy kakukktojás, ugyanis ez nem egy termálfürdőt mutat. Tapolcán a 18 Celsius-fokos források által táplált Malom-tónál helyeztek el egy webkamerát, ami etalon lehet mindenki számára. Jó minőségű képe van és nem csak egy fix pontot mutat, hanem pár másodpercenként elfordul más irányba. Ráadásul teljes értékű élőképet ad, nem azt a szaggatott szörnyűséget, amit néhány régebbi kamera. Tavaly szilveszterkor például a kamera révén a tónál lévő rendezvényt is figyelemmel lehetett kísérni. A veszprémi Infornax által üzemeltetett többi webkamerát is érdemes megnézni, mert az összes hasonlóan jó.

Tapolcai webkamera2. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben lévő kamerák képe ugyan nem túl éles, de kettő is van belőle és mindkettő élőképet ad. Az egyiken a termálfürdős részleg, a másikon – amelyiknek kicsit jobb a képe – pedig a néhány éve átadott családi wellness részleg látható.

Sárvár termál webkamera3. Amikor legutóbb néztük meg a Tófürdő mellett kihelyezett webkamerát, akkor még szörnyű volt a képe, nemrég azonban kicserélhették a kamerát, mert most már egész jó minőségben nézegethetjük a termálvizű tavat.

Hévíz termál webkamera4. Szintén Hévízen maradva: az Aquamarin szálloda saját kültéri termálmedencéjét is meg lehet nézni webkamerán. Mondjuk most éppen nem tudunk irigykedni az ott úszkálókra, mert felújítják a medencét, ezért le van takarva.

Aquamarin termál webkamera5. A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő weboldalán elvileg négy kamera is elérhető. Amikor próbáltuk, akkor nem működött mindegyik, illetve az egyiknek nagyon rossz képe volt. A lenti, külső gyógyvizes nagymedencét mutató kamera viszont egészen elfogadható képet ad.

Hungarospa termál webkamera6. Budapesten az Aquaworldben is elhelyeztek néhány kamerát. Sajnos nem túl jó minőségűek és nincs is folyamatos élőképük.

Aquaworld termál webkamera7. A már emlegetett Időképnek köszönhetően találtuk ezt a pusztaszentlászlói webkamerát, ami egész évben üzemel. Ellentétben a fürdővel, ami csak a nyári szezonban.


Pusztaszentlászló termál webkamera