• Hamarosan kiderül, hogy milyen lesz a felújított nagyerdei strandfürdő.

  • A fürdőre várhatóan 2,5 milliárd forintot költenek, az átadásra pedig még 3 évet kell várni.

Húsz látványterv érkezett a debreceni Aquaticum Strandfürdő megújítására kiírt építészeti ötletpályázatra – írja a Dehir.hu. Magáról az ötletpályázatról még májusban számoltunk be, az erre beérkezett pályaművek közül egy szakmai bizottság választja ki a legjobbakat, amelyeket meg is vásárolnak. Ezeket hamarosan nyilvánosságra is hozza a Debreceni Gyógyfürdő Kft.

Debreceni Aquaticum strandfürdő

Az Aquaticum Strandfürdő felújítása már nem halogatható sokáig, hiszen olyannyira leromlott az 1932-ben megnyitott fürdő állaga, hogy az már a napi működést is veszélyezteti. Emiatt pedig lassacskán a vendégek is elszokhatnak a strandfürdőtől, pláne, hogy a környéken erős a konkurencia.

Az ötletpályázatból kiderült, hogy a versenymedence és a hullámmedence talán megmenthető, azonban a többi medencét és épületet valószínűleg le kell bontani. A cél egy többgenerációs vizes élménypark kialakítása, ahol a különböző korosztályok egymás zavarása nélkül tudnak pihenni, gyógyulni, kikapcsolódni.

A pályázatoknak tartalmazniuk kellett egy olyan új szolgáltatást is, ami országos szinten is egyedivé, megkülönböztethetővé teszi a fürdőt. Ilyen lehet például egy különleges ugrómedence, vagy csúszdatorony, esetleg egy vizes kalandpálya.

A tervpályázat nem csak a fantáziálgatásról szól, ugyanis – mint kiderült – lesz pénz a felújításra. A nagyerdei fejlesztésekre ugyanis 4 milliárd forintos államilag biztosított kerete van a városnak. A tervpályázat kiírása szerint ebből 2,5 milliárd forint juthat az Aquaticum Strandfürdő megújítására, ami jelen állás szerint 2018-ra valósulhat meg.