• Viszont elvileg május közepéig minden, a pályázaton nyertesnek bizonyult jelentkezőnek kiküldik az új, Erzsébet-utalvány Plusz Kártyát.

  • A gyakorlatban így bő fél évig érvényes a kedvezmény.

Idén az Erzsébet-program keretén belül harmadik alkalommal hirdették meg a nyugdíjasok számára az úgynevezett fürdőbelépős pályázatot. Erre a 60. életévüket betöltöttek jelentkezhettek, azon belül is azok, akiknek a havi nyugellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint a nyugdíjon felül további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. Február 29-ig lehetett pályázni, aki megkapta a támogatást azt 30 napon belül értesítették és ezután kellett befizetni a 2500 forintos önrészt.

A pályázókat alaposan megizzasztották, hiszen a program informatikai rendszere az első napokban összeomlott, ami elég küzdelmessé tette a jelentkezések benyújtását. Az elmúlt hetekben pedig az Erzsébet-program Facebook oldalán egyre többen érdeklődtek arról, hogy mikor kapják meg a kártyájukat. Idén ugyanis mindenki új kártyát kap, függetlenül attól, hogy van-e korábbról érvényes Erzsébet Kártyája.

Ilyen az új kártya:

Erzsébet Kártya Plusz fürdőAz Erzsébet-program Facebook oldalán egyébkén nagy ívben tesznek a kérdésekre, így a felhasználók jobb híján egymástól informálódnak. A Kisalföld egyik olvasója – talán pont emiatt – a napilaptól próbált érdeklődni ugyanerről. A lap nem volt rest és megkérdezték a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, s velük már szóba is álltak.

A válaszból kiderült, hogy idén 18 ezren kapják meg a fürdőbelépős támogatást. Az új, Erzsébet-utalvány Plusz Kártyák postázásának időpontja pedig attól függ, hogy a pályázat pozitív elbírálása után hány napon belül fizették be a 2500 forintos önrészt. Ennek az igazolt beérkezését követően gyártják le és postázzák a kártyát, ami átlagosan két hetet vesz igénybe. Az átvételt követően aktiválni kell a kártyát, ami tíz nap múlva lesz használható.

Elvileg az első sikeres pályázók már május elsején használhatták a kártyát, s úgy kalkulálnak, hogy május közepéig mindenkinek kiküldik. Magyarán, lehetnek olyanok, akik ténylegesen csak júniustól vehetik igénybe a lehetőséget. A program ettől függetlenül továbbra is december 31-ig érvényes, azaz a nyertes pályázóknak bő fél évük van arra, hogy “lefürödjék” a kedvezményt. Mindenesetre, aki ezen a túlbonyolított, évről-évre bürokratikusabb rendszeren átverekszi magát, az meg is érdemli, hogy kipihenje magát valamelyik termálfürdőben

Harkányi Gyógyfürdő