• A következő egy hónapban folyamatosan megnyitják az összes strandmedencét a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben.

  • Július közepén ismét megrendezik a Zsóry Fesztivált.

Ahogy az országban sok más helyen, úgy május elején a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben is elkezdődött a szezon. A helyi televízió – cikk végén megtekinthető – tudósítása szerint az elmúlt hónapokban elvégezték az élmény- és gyógymedencék karbantartását, javították a burkolatokat, felújították a csúszdát, emellett a gyermek-élménymedence rekonstrukcióját is elvégezték.

A külső élmény- és gyógymedencét a gyermekpancsolóval együtt már húsvét óta, azaz március végétől használhatják a vendégek. A gyermekmedencét májusban, a pünkösdi hétvégét követően nyitják meg. Május végén, vagy június elején nyit a hullámmedence, egy héttel később pedig a körmedence. Vámos Zoltán fürdővezető a Mezőkövesdi Tv-nek elmondta, hogy amennyiben jó idő lesz, akkor akár korábban is megnyithatják a hullám- és körmedencét.

A fürdő legnagyobb rendezvénye 2016-ban is a Zsóry Fesztivál lesz, amit július 16-án és 17-én tartanak. A programok idén az élménymedence melletti részen lesznek és az egyik televízióval együttműködve rendezik meg.

Zsóry Gyógyfürdő strandszezonVámos Zoltán elmondása szerint az idei első negyedévben a látogatószámuk hullámzó volt, viszont összességében több vendéget regisztráltak, mint az előző év hasonló időszakában, s remélhetőleg az év hátralevő részében is kitart ez a trend. A Zsóry Gyógyfürdőben egyébként a belépőjegyek árai már jó ideje nem változtak, viszont a nyár elején elképzelhető egy minimális korrekció, magyarán áremelés.

A SZÉP Kártyával rendelkezőknek is jó választás lehet a mezőkövesdi fürdő, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kártyára korábban feltöltött, és május 31-én lejáró összegek ne vesszenek el. A Zsóry Gyógyfürdőben ugyanis a SZÉP Kártyával megvásárolt jegyeket az év hátralevő részében is fel lehet használni. Az elővételes belépőjegyek a fürdő pénztárainál vásárolhatók meg.

Jelenleg egy egész napos felnőtt belépőjegy 1700 forintba kerül, a gyermek- és nyugdíjas jegy 1500 forint, a 2 felnőtt, 2 gyermek számára érvényes családi jegy pedig 5200 forint. Az öt alkalomra érvényes felnőtt bérlet 8000, az öt alkalmas kedvezményes (diák, vagy nyugdíjas) bérlet pedig 7000 forintért vásárolható.

Idén nyárra átépítik a debreceni Kerekestelepi Termálfürdő egyik medencéjét. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.