• Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb és leglátogatottabb fürdőjének tavaly 17 százalékkal nőtt a vendégforgalma.

  • Idén ősszel jelentős fejlesztés kezdődik a létesítményben.

Sikeres évet tudhat maga mögött a dunaszerdahelyi Thermalpark termálfürdő – számolt be róla a Dunaszerdahelyi Városi Televízió. A tudósításban Somogyi Gábor, a termálfürdő igazgatója elmondta, hogy jelentősen emelkedett a vendégszámuk. 2014-ben 323 ezer látogatót fogadtak, tavaly viszont már 377 ezret, azaz több mint 54 ezerrel bővült a forgalmuk. Ezzel párhuzamosan az árbevételük is emelkedett, ami megközelítette a 2,8 millió eurót (körülbelül 880 millió forintot).

Idén nyáron nem lesz jelentősebb beruházást a fürdőben, inkább a szolgáltatások színvonalának javítására törekednek. Ősszel viszont elkezdik a fürdőhöz kapcsolódó hotel felújítását és bővítését. A jelenlegi szobák teljesen megújulnak és egy újabb emeletet is ráépítenek a hotelre, ezzel 16-ról 47-re bővül a szobák száma, valamint egy konferenciatermet is kialakítanak. Ez a minőség terén is előrelépést jelent, ugyanis a szálló eddigi kétcsillagos minősítését háromcsillagosra javítják.

Dunaszerdahelyi termálfürdő2016-os újdonság, hogy elkészítettek egy díszdobozos, négyféle ízesítésű “fürdős ostyát”, amit szuvenírként vásárolhatnak meg a turisták. Május 16-án pedig elindul az úgynevezett termálbusz, ami közvetlen, átszállás nélküli eljutást biztosít Dunaszerdahely és Pozsony, valamint Galánta között (utóbbi igazán logikus döntés volt, hiszen Galántán tavaly bezárták az életveszélyessé vált fürdőt, a Galandia Termál Centrumot).

Dunaszerdahelyi termálfürdőA dunaszerdahelyi termálfürdő egész évben nyitvatart. A 18 hektáros létesítményben összesen tíz – fedett és kültéri – medencével várják a vendégeket. A medencék közül hármat az 1600 méterről feltörő termálvízzel töltenek fel. A tíz medencéből 7 egész évben várja a fürdővendégeket. A fennmaradó három medence pedig a nyári főszezonban üzemel.

Egy egész napos felnőtt belépőjegy jelenleg 8 euróba (2500 forintba) kerül, ugyanez 62 év felettieknek és gyerekeknek 7 euró (2200 forint), 14 éves korig 5 euró (1570 forint), 3 év alatti pedig ingyenes a belépés. A fürdőben szaunavilág is működik, ami további 8 eurós felárért látogatható. A termálfürdő a hét minden napján 9 és 21 óra között várja a vendégeket.


A nagymegyeri termálfürdőben is készen állnak az idei strandszezonra. Elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat és tavaly egy fedett uszodát is építettek. A Thermal Corvinus nevet viselő fürdőben történt fejlesztésekről ide kattintva olvashatja korábbi cikkünket.