• Építettek egy fedett úszómedencét. A strandon és a kültéri medencéknél pedig elvégezték a szükséges javításokat.

  • A megnyitásának 42. évfordulóját idén ünneplő termálfürdő 2004-ben teljesen megújult, de azóta is folyamatosak a fejlesztések.

Az elmúlt hónapokban a Nagymegyeren található Thermal Corvinus fürdőben elvégeztek minden szükséges karbantartási feladatot. Kijavították a járdák hibáit, ahol kellett ott kicserélték a medencékben lévő csempéket, valamint füvesítettek is. Mindezek felül a legfiatalabb fürdővendégek örömére beszereztek egy csúszdás ugrálóvárat is. Mindezekről a Parameter.sk-nak beszélt Görföl Vilmos, a termálfürdő ügyvezető igazgatója. (Az erről készült videót megnézheti a cikk végén).

Legutóbb tavaly decemberben adtak át egy új medencét a Thermal Corvinusban. 790 ezer eurós beruházással ugyanis egy fedett uszodát építettek, ahol a helyi gyerekek úszásoktatása is biztosítható. A tavaly előtti nyáron pedig egy új csúszdaparkot adtak át a termálfürdőben. Így összességében már tíz medence található a nagymegyeri fürdőben.

Nagymegyeri termálfürdő

Nagymegyeri termálfürdőA város széli, erdős területen fekvő létesítmény idén ünnepeli a megnyitásának 42. évfordulóját. Több mint tíz évvel ezelőtt jelentős fejlesztést hajtottak végre és 2004-ben adták át a teljesen megújult fürdőt. A Thermal Corvinus 2011-ben új fogadóépülettel, 2012-ben új üzlethelyiségekkel bővült.

Nagymegyeri termálfürdő

Nagymegyeri termálfürdőHol van Nagymegyer?

A közel kilencezer lakosú, nagyrészt magyarok lakta település Szlovákia déli részén, a magyar határtól mindössze 12 kilométerre található. Közúton Komáromból indulva 34 kilométert, Győrből indulva pedig csak 25 kilométert kell utazni a termálfürdőig. 2014 óta közvetlen buszjáratok közlekednek Győr és Nagymegyer között.


Mennyibe kerülnek a belépőjegyek?

Nem egy olcsó fürdő, de a szolgáltatásaikat figyelembe véve túlárazottnak sem mondanánk. A belépőjegyek terén eltérő árazást alkalmaznak a hétköznapokon és a június 24-ig tartó előszezonban, valamint hétvégén és a nyári strandszezonban.

Egy egész napos, felnőtt belépőjegy az előszezonban, hétköznap 8,5 euró, azaz jelenlegi árfolyamon körülbelül 2600 forint. A 62 év felettieknek ugyanez 6,5 euró, azaz nagyjából 2000 forint, a 3-15 év közöttieknek pedig 5,5 euró, tehát körülbelül 1700 forint. A 3 év alattiaknak ingyenes a belépés, valamint léteznek 3 órás tartózkodásra szóló olcsóbb belépők is. Hétvégén és június 24-e után ezeknél 1-1 euróval, azaz 310 forinttal magasabb áron kínálják a jegyeket.


A párkányi termálfürdőben hamarosan megújul a gyermekmedence, valamint modern elektronikai rendszerrel szerelik fel a csúszdáikat. Ráadásul ezek a fejlesztések egy magyar cég nevéhez fűződnek. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.