• Az Esztergommal szomszédos településen megújul a termálfürdő strandi része.

  • A gyermekmedencét és a csúszdarendszert érintő fejlesztést egy magyar cég végzi.

A párkányi termálfürdő, – hivatalos nevén Vadas Thermal Resort – Esztergommal átellenben, a Duna bal partján található. A létesítményen belül egy háromcsillagos szálloda, egy egész évben nyitva tartó uszoda, egy szezonálisan működő termálfürdő, valamint egy, a strandszezonban üzemelő vízi vidámpark található.

A fürdőben hamarosan megújul a gyermekmedence, a vízi csúszdák és a környezetük. Ezeknek a gyártását és a telepítését egyébként egy magyar cég, a King Élményparkok kivitelezőjeként is ismert, Eleven Kft. végzi. A vízi élményelemek kivitelezése terén hazánkban piacvezető társaságtól megtudtuk, hogy a párkányi fürdőben lévő gyermekmedencéből kikerül néhány vízágyú, a helyükre pedig a lenti látványterveken is látható vulkáncsúszdát építik be.

Párkány Vadas termálfürdőPárkány Vadas termálfürdőA vulkánt ábrázoló, poliészter műanyagból készülő építményt egy híd fogja összekötni a régi csúszdával. Az új csúszdának a 80 százaléka használható a lecsúszásra, azaz egyszerre több gyereknek biztosítja a szórakozást, így elkerülhető a sorban állás.

Párkány Vadas termálfürdőA fejlesztés része, hogy lecserélik, illetve bővítik a csúszdákhoz kapcsolódó elektronikai elemeket. Ezeket egyébként tavaly októberben mutatták be egy szakmai kiállításon és a párkányi fürdő lesz az első, ahol telepítik. A csúszda egy új indítólámpát kap, amin a piros-zöld fényjelzés háromféle animáció szerint jeleníthető meg, ráadásul erős napsütésben is jól látható módon. Ezen a felületen megjeleníthetők a fürdő aktuális akciói, eseményei is.

Párkány Vadas termálfürdőPárkány Vadas termálfürdőBeüzemelnek egy új fényképező rendszert is, ami a csúszdázókról készít – később megvásárolható – felvételeket. Újdonság lesz az is, hogy a csúszdázók sebességét egy nagy kijelzőn is megjelenítik. Ez nemcsak az aktuális sebességet, hanem az előző eredményeket, valamint a napi legjobb eredményt is mutatni fogja, így akár a csúszdázók versenyezhetnek is egymással. Szintén újdonság lesz a SplashClock óra, ami mutatja a vízhőfokot, a szélsebességet, a páratartalmat, az UV sugárzás szintjét, valamint a levegő hőmérsékletét.