• Már zöldbe borult a tanösvény, hamarosan megnyitják a csúszdatornyot.

  • Lassan elnyeri a végleges formáját a termáltó és az ökopart.

Több mint három évvel ezelőtt döntöttek arról Zalakaroson, hogy a termálfürdő elfolyó vizének felhasználásával egy termáltavat alakítanak ki. A tervek már akkor sem pusztán egy tóról szóltak, hanem körülötte különféle egyéb attrakciók, így sétány, mesepark, tanösvény, látogatóközpont megvalósításáról. A tó és a park költségét nagyrészt egy uniós pályázatból finanszírozták, de Zalakarosnak is jelentős összeget kellett befektetnie az építkezésbe, a teljes fejlesztés értéke meghaladta az 500 millió forintot.

A beruházás alapvetően már tavaly novemberben elkészült, a tavat már akkor körbe lehetett sétálni, viszont a tényleges formáját igazából mostanra kezdi elnyerni.

Zalakarosi termáltóA termáltó környékének egyik meghatározó látványossága lett a 21 méter magas csúszdatorony, amit május elején fognak megnyitni.

Zalakarosi termáltóA szabadtéri fitneszparkban többféle edzőgépet telepítettek. Derékmozgató, lábizom erősítő, gyalogló, masszírozó és még számos egyéb eszközt lehet kipróbálni.

Zalakarosi termáltóGyorsan kitavaszodott és a tanösvény is zöldbe borult, ahogy a lenti fotón is látszik. A tó építése előtt egyébként több ezer védett növényhagymát telepítettek át. A tanösvény terveit dr. Boromisza Zsombor tájvédelmi szakértő készítette, de ebben a munkában közreműködtek a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói is. A tanösvény kivitelezését a Patkós Stúdió végezte.

Zalakarosi termáltóFogadóépület mellett lesz egy növénylabirintus is. Itt még meg kell várni azt, amíg a bokrok megnőnek.

Zalakarosi termáltóA háttérben látható a tavon átívelő fahíd. A hídtól balra lévő épület pedig az úgynevezett meditációs pavilon.

Zalakarosi termáltóZalakarosi termáltóKépek forrása, illetve további fotók és információk: a termáltó Facebook oldala.

A Zalakaroson tervezett további fejlesztésekről ide kattintva olvashatja korábbi cikkünket.