• A termálfürdő nyári bejárata mellett építenének egy gyógyhelyi látogatóközpontot.

  • Megújítanák az üdülőhely főterét is.

Jelentős állami és uniós forrás nyílik meg a 2020-ig tartó időszakban a hazai gyógyhelyek számára. Ebből nem magukat a fürdőket, hanem azok környékét, az üdülőhelyek szolgáltatásainak a színvonalát lehet javítani. Ennek kapcsán Zalakaroson már régóta foglalkoznak azzal, hogy milyen jellegű fejlesztéseket valósíthatnának meg és a Zaol.hu beszámolója szerint az üdülőváros önkormányzata a napokban elfogadott egy gyógyhelyfejlesztési stratégiát.

Ebből kiderült, hogy jelenleg két beruházásban gondolkoznak. Az egyik a gyógyhelyi látogatóközpont felépítése, a másik a fürdő melletti Dísz, illetve Gyógyfürdő tér átalakítása. A Zalakaroson nemrég átadott termáltóval együtt így a következő években jelentősen megújulhat a termálfürdő körüli terület.

Első körben a gyógyhelyi látogatóközpont megvalósítását kezdenék el. Zalakaros honlapján már elérhetők az ezzel kapcsolatos tervek. A központ a termálfürdő nyári bejárati épülete mellett kapna helyet. A lenti fotón ez a baloldalon kezdődő füves terület.

gyógyhelyi látogatóközpontA lenti képen látható a leendő létesítmény látványterve. A részletesebb tervek alapján az új gyógyhelyi látogatóközpontban több kiállítóteret, valamint játszóházat is kialakítanának.

Zalakaros gyógyhelyi látogatóközpontA hévízi kórházzal és a Tófürdővel kapcsolatos fejlesztési tervekről ide kattintva olvashatja korábbi cikkünket.