• Egy gyógyhelyek számára megnyíló pályázati lehetőség révén alapjaiban újulhatna meg Zalakaros központi része.
  • Jó néhány terve van a városnak, viszont a tényleges lehetőségek felmérése érdekében ötletpályázatot írtak ki.

A március elején megjelent Karosi Krónika című lap számolt be egy érdekes tervpályázatról. Ebből az tűnik ki, hogy a városvezetés szándéka szerint a következő években teljesen átalakulna az üdülőhely központjának az arculata. Ehhez az teremtené meg a lehetőséget, hogy augusztusban „Gyógyhelyi központ fejlesztés” néven megnyílik egy új, uniós finanszírozású pályázat.

Zalakarosi gyógyfürdőEhhez kapcsolódva pedig ötletpályázat kiírásáról döntött a képviselő-testület. Bár a beszámolóból kiderül az is, hogy az ötleteik már nagy vonalakban megvannak, inkább a konkrét megvalósítási lehetőségeket illetően várnának – április végéig – terveket.

Soroljuk, hogy mi derült ki ennek kapcsán az üdülőközponttal kapcsolatos tervekről:

Őszre elkészül a termáltó, viszont valahogyan össze kellene kapcsolni a szintén megújítandó Dísz térrel.

Felújítanák a zalakarosi termálfürdő nyári bejáratának a homlokzatát.

A nyári bejárat melletti üres telekre egy multifunkcionális rendezvényházat építenének, ahol kávéház, illetve állandó és időszaki kiállítások, valamint egy 2-300 fő befogadására alkalmas rendezvényterem is helyet kaphatna.

A nyári bejárat másik oldalán, a lebontott régi éttermek helyén pedig egy részben nyitott rendezvényteret alakítanának ki, ahol színpad is elhelyezhető.

A 70-es években épült, nemrég pályázati forrásból felújított autóbusz pályaudvar 5 éven túli üzemeltetése nem célja a városnak, magyarán felszámolnák. Az állomás helyett elegendőnek tartanák 2-3 új buszmegálló kialakítását.

Zalakarosi buszpályaudvar

Buszpályaudvar: megszűnne?

A Dísz térhez kapcsolódna egy új sétány.

Ehhez akár beáldoznának a jelenlegi 4 sávos útból 2 sávot. Pláne, hogy most sem túl kihasznált és tervbe van véve egy Zalakarost elkerülő út építése is.

Nagyon nagy szükség lenne új parkolóhelyerek, akár egy parkolóház is épülhetne.