• Vita támadt a régi és az új fürdőigazgató között Csokonyavisontán.
  • Az új vezető kivágatott volna néhány fát a termálfürdő és a kemping területén, a régi igazgató viszont ez ellen tiltakozást szervezett.
  • Egyelőre maradnak a fák.

Kisebb cicaharc alakult ki a Somogy megye déli részén található Csokonyavisontán a  termálfürdő fái miatt. A Somogyi Hírlap két cikkben is foglalkozott az esettel. A történet eredete két évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a fürdőhöz tartozó kempingben rádőlt egy fa az ott nyaraló egyik német turista lakókocsijára. A nyolcmillió forintos kárt a fürdő biztosítójának kellett rendezni. Akkor egy szakértői felmérés alapján a fürdőben és a kempingben 80 fát jelöltek ki kivágásra, de ez végül nem történt meg.

Nemrég viszont Kollmann Gergely, a termálfürdő tavaly kinevezett igazgatója újra felkért egy szakértőt, aki a 250 fából első ránézésre is 40 fát ítélt kivágásra. A fürdő igazgatója meg is állapodott egy fakitermelő vállalkozóval, aki fizetett volna a kivágható fákért. Hétfőn kezdték volna meg a fák eltávolítását, ami ellen viszont „Tiltakozunk a csokonyavisontai fürdő fáinak kivágása ellen” néven a Facebookon hirdetett demonstrációt Katz Zoltán, korábbi fürdőigazgató, jelenlegi képviselő. A megyei napilap beszámolója szerint hétfőn nagyjából 20 tiltakozó össze is gyűlt a fürdő előtt.

A jelenlegi vezető szerint muszáj kivágni a fákat, mert ha még egyszer kárt okoznak, azt már nem fogja helyettük kifizetni a biztosító. A tiltakozók szerint viszont komolyabb szakértői vizsgálat kell és a fák megmentésére kellene törekedni, valamint szerintük az is meredek, hogy a kivágandó fákért már előleget is felvett a fürdő. A patthelyzetet végül az oldotta fel, – legalábbis egyelőre – hogy a faipari vállalkozó a vitát látva inkább letett a fák kivágásáról és nem jelent meg hétfőn a helyszínen.