• Azon kevés fürdő közé tartozik a dunaföldvári, ahol 1000 forint alatt kapható felnőtt napijegy.

  • A gyógyfürdő működtetéséhez a helyi önkormányzat is hozzájárul.

Nemcsak a kötelező feladatait kell ellátnia egy önkormányzatnak, hanem áldoznia kell a lakosság kényelmét, szórakozását, pihenését, gyógyulását segítő szolgáltatásokra is – idézi a Teol.hu a dunaföldvári képviselő-testület legutóbbi ülését. Ez a téma a településen működő gyógyfürdő éves beszámolójának elfogadásakor merült fel. A fürdő működtetéséhez ugyanis minden évben jelentős összeggel kell hozzájárulnia a 8500 lakosú városnak. Idén a tervek szerint 15 millió forinttal fogják támogatni a gyógyfürdőt.

A képviselők arra jutottak, hogy a dunaföldvári fürdő kapacitása nem tesz lehetővé akkora forgalmat, hogy rentábilisan működhessen, ezért továbbra sem kerülhető el az, hogy támogassák a létesítményt. Azzal kapcsolatban mindenesetre ötleteket vártak a fürdő ügyvezetőjétől, hogy miként lehetne a veszteséget csökkenteni. Például felmerült, hogy a szezonálisan nyitva tartó strandi részt ne csak a három nyári hónapban, hanem május közepétől szeptember közepéig tartsák nyitva. Emellett tervbe van véve a gyógyászati szolgáltatások körének a bővítése is.

Dunaföldvári termálfürdőA dunaföldvári azon kevés fürdő közé tartozik, ahol egy felnőtt napijegy még 1000 forint alatt megvásárolható. Az egész évben nyitva tartó gyógyfürdőben jelenleg egy napijegy 995 forintba kerül, a nyugdíjas belépőjegy 795 forint, a diákjegy 740, a gyermek belépő pedig 540 forint.

A kis termálfürdőben ötféle kezelés érhetők el OEP-támogatással: medencefürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs (más néven tangentor), iszappakolás és víz alatti gyógytorna.