• A hétvégén több strandfürdőben is megkezdődik a szezon.

  • Nyit a Palatinus és a Dagály strandi része, Zalakaroson pedig pezsgővel fogadják az első vendégeket.

Az előttünk álló hétvégén több fürdőben is megnyitják a szabadtéri részlegeket. Teljes egészében azonban majd bő másfél hónap múlva – a nyári tanítási szünet kezdetétől – állnak át a fürdők a szezonális üzemmódra.

Budapest: április 30-án nyitják meg a Palatinust és a Dagály Fürdő strandterületét, valamint a Gellért Gyógyfürdő hullámszolgáltatása is ekkortól kezdi meg a működését. A Csillaghegyi és a Paskál strandok megnyitására május 28-ig, a Római és a Pünkösdfürdői strand nyitására pedig június 4-ig kell várni.

A Paskál esetében majd nyár közepén lesz egy nagy esemény, ugyanis ahogy korábban már írtuk, átadják az új, egész évben nyitva tartó fürdőrészt. Ennek a megnyitásáig kedvezményes, 1400 forintos napijegyek válthatók a fürdőbe.

Paskál fürdőHajdúszoboszló: április 30-án 89. alkalommal nyitják meg a Hungarospa fürdőhöz tartozó strandot. Ahogy programajánlónkban írtuk, ehhez napközbeni és esti programok is kapcsolódnak. A nyitás azt jelenti, hogy szombaton reggel 9 órától a  tradicionális strandterület minden medencéje igénybe vehető. Név szerint: 1/a, 1/b, 1/c, 1/d medencék, a 2-es medence, a pezsgőmedence, a hullámmedence, a gyermekmedence. Továbbá a strandfürdő hátsó részén az omega medence, a tanmedence, jó idő esetén pedig a delfin medence.

Április 30-án és május 1-jén az Aquapark 12 és 16 óra között tart nyitva. Ezeken a napokon kedvezményes, kétórás jeggyel látogatható az Aquapark, ami májusban – jó idő esetén – minden szombaton és vasárnap nyitva lesz, szintén 12 és 16 óra között.

Hungarospa strandZalakaros: a termálfürdő strandját is április 30-án nyitják meg. Érdemes lesz a reggel 9 órai nyitásra érkezni, ugyanis az első vendégeket a Dísz tér felőli bejáratnál pezsgővel köszönti Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc valamint Krampek Mihály, a gyógyfürdő vezérigazgatója.

Április 30-tól a következő medencék üzemelnek Zalakaroson: sportmedence, 3-as számú strandi gyógyvizes medence, 4-es számú termálvizes medence, 5-ös számú családi medence. Májusban a Lollo és Bernie strandi játszóház jó idő esetén hétvégenként már nyitva lesz. A Vízipók-Csodapók gyerekvilágot, a hullámmedencét és a családi csúszdaparkot viszont majd csak nyáron fogják megnyitni.

Zalakaros légi fotókA zalakarosi légi felvételt H. Szabó Sándor készítette.