• Még az idén megkezdik a Paskál Strandfürdő átfogó felújítását és átépítését.
  • Ennek révén 2016-tól már egész évben működhet a fürdő.
  • Közzétettek egy látványtervet is a fejlesztésről.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója egy tavaly nyári rádióműsorban beszélt első alkalommal arról, hogy átfogó fürdőfelújítási programba kezdenek. Szőke László elmondta, hogy idővel szeretnék megteremteni az egész éves működés feltételeit a termálvízzel rendelkező strandfürdőknél is.

Paskál FürdőEnnek egyik első eleme lesz az eddig csak május végétől szeptember elejéig üzemelő Paskál Strandfürdő felújítása, illetve átépítése. A Metropol információi szerint ennek során felhúznak egy 1500 négyzetméteres épületet, ahol tanmedence, babamedence, valamint gyógyvizes- és élménymedencék lesznek. A kültéri téglalap alakú medencéről leválasztják a rombusz alakút és az előbbit télen is üzemeltetni fogják. A megújuló fürdőben szaunavilágot, valamint kezelőhelyiségeket is kialakítanak.

Paskál látványtervEredetileg a felújítást és az átépítést önerőből szerették volna megvalósítani, de végül hitelből fognak nekikezdeni (ezt a lehetőséget is meglebegtette Szőke László tavaly nyáron). Az építkezés várhatóan egy évet vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy az első fürdővendégeket 2016 őszén fogadhatja a megújult Paskál Fürdő.