• Már eddig is egy gyönyörű termálfürdő működött a Svájcban található Vals melletti domboldalon.
  • Azonban állítólag még egy toronyházat is építenének az üdülőhelyen.
  • Viszont a helyiek megtorpedózhatják az építkezést.

Vals termálfürdőSvájc egyik kedvelt, bár méregdrága termálvizes üdülőhelyének számít Vals. A kereken ezer lakosú falu egy völgyben fekszik, a mellette lévő hegyoldalban pedig – némileg hasonlóan, mint Egerszalókon – egy szálloda és fürdőkomplexum is működik. Ennek a tulajdonosa jelentette be nemrég, hogy egy közel 400 méter magas toronyházat építenének a faluba, ami luxushotelként működne. A Telegraph szerint az építkezés – átszámítva – közel 60 milliárd forintba kerülne, de nem biztos, hogy lesz belőle valami.

Egyrészt azért mert az egész projekt sorsáról jó svájci szokás szerint a helyi lakosok népszavazáson fognak dönteni. Másrészt a svájci építészlobbi is fúrja az épülettel kapcsolatos terveket és abszurd kezdeményezésnek tartják, hogy itt épüljön meg Európa legmagasabb felhőkarcolója.

Persze az is lehet, hogy az egész terv csak kamu és egy ügyes marketingfogás arra, hogy a sajtó felkapja az üdülőhely nevét. A jelenlegi termálfürdő és a hotel építése során ugyanis egészen különleges építészeti megoldásokat alkalmaztak. Érdemes megnézni a valsi fürdőről készült fotókat.

Vals termálfürdőVals termálfürdőVals termálfürdőVals termálfürdő