• Szezonális üzemeltetésű termálfürdőt és egy hozzá kapcsolódó kempinget kínálnak eladásra Zala megyében.
  • A fürdőt 2009-ben adták át és 2012-ben bővítették.
  • Ugyanitt olajkút is eladó.

Frissítés: a termálfürdő 2020-ban újra nyitott.

A termálfürdős webkamerákról készített összeállításunkban bukkantunk a pusztaszentlászlói fürdőre. Az Aqua Barbara nevet viselő létesítmény melletti webkamera ugyanis egész évben üzemel, bár maga a fürdő csak szezonális üzemeltetésű. Mondjuk rossz ütemben fedeztük fel a kamerájukat, mert jelenleg épp nem elérhető a képe.

Aqua Barbara termálfürdőAz egyik ingatlanos portálon azonban megint csak belebotlottunk az Aqua Barbara termálstrandba, ugyanis megválna tőle a tulajdonosa. A fedett medencével és kempinggel is rendelkező termálstrandot 660 millió forintos irányáron kínálják. A leírás szerint ezért egy 10 hektáros területet kaphatunk, 800 négyzetméternyi épülettel. A fürdőben 27 Celsius-fokos sportmedence, 35 és 40 fokos termálmedence, gyerekmedence található. A kemping pedig 250 férőhelyes.

Aqua Barbara termálfürdőA jelenlegi tulajdonos a nyári hónapokban üzemelteti a fürdőt, ami 2009-ben épült és 2012-ben egy uniós pályázat révén még bővítették is. Erről a lenti videóban számoltak be.


A pusztaszentlászlói fürdőnek sokáig elég hányatott sorsa volt. Eredetileg ugyanis 2002-ben még az önkormányzat állt neki az építkezésnek, amit nem tudtak befejezni. Így került magánkézbe a fürdő, ami a nevét a tulajdonos lányáról kapta. Az Aqua Barbarát működtető Eurowild Kft. a legutolsó ismert mérlege szerint 2013-ban 147 millió forintos árbevétel mellett 18 millió forintos nyereséget ért el. Az viszont nem derül ki a leadott beszámolóból, hogy ez a bevétel teljes egészében a fürdő és a kemping üzemeltetéséből származott-e.

Pusztaszentlászló az olajlelőhely

Pusztaszentlászló Söjtör és Pusztamagyaród között, vagy ha úgy könnyebb behatárolni, akkor Zalaegerszegtől 26 kilométerre délre található. A településnek közel 600 állandó lakosa van. A falu volt régen Zala megye Kuvaitja, ugyanis 1941-ben kőolajat találtak a településen, ami akkoriban jelentősen felpezsdítette Pusztaszentlászló életét. (Egyébként már a 60-as években is működött egy termálvizes strand a településen). A MOL-nak jelenleg is van érdekeltsége Pusztaszentlászlón, igaz a honlapjukon két itteni olajkútjukat is eladásra kínálják.