• 2015-ben volt utoljára nyitva a Zalaegerszeg közelében található Aqua Barbara Termálfürdő.

  • Az új tulajdonos hamarosan ismét megnyitja a fürdőt.

Frissítés: július 8-án fogják megnyitni a termálfürdőt.

Az Időképen elérhető webkamerák közül az egyiken egy évek óta bezárt termálfürdő látható. Ezen vettük észre még május 6-án, hogy a szabadtéri medencéből leengedték a vizet és munkások jöttek-mentek a fürdőben. Írtunk is akkor egy e-mailt a fürdő (mint kiderült, korábbi) tulajdonosának, de nem jött tőle válasz. Nem véletlenül nem válaszolt, ugyanis eladta a pusztaszentlászlói Aqua Barbara Termálfürdőt, amit hamarosan újranyitnak…

A közel 600 lakosú Pusztaszentlászló Zala megye közepén, Hévíztől 52 kilométerre, Zalaegerszegtől 26 kilométerre található. Egykor olajat találtak a településen, s ahogy az Zalában lenni szokott, ahol olaj van, ott termálvízben is lehet reménykedni. Húsz évvel ezelőtt, 2000-ben kifejezetten fürdőlétesítési céllal fúrtak egy termálkutat, de a fürdő építése eleinte nem haladt túl jól. Végül 2009-ben adták át a magántulajdonban lévő termálfürdőt, amit 2012-ben fedett résszel bővítettek.

Bár a fedett fürdő és a feltörő forró termálvíz adta volna magát az egész éves üzemeltetéshez, az Aqua Barbara mindig is csak szezonálisan működött. Az utolsó szezonjuk a 2015-ös volt. Az akkori tulajdonos úgy döntött, hogy 2016-ban már nem nyitja ki a létesítményt és meghirdette eladásra a fürdőt.

A sportmedencével, élménymedencével, ülőmedencével és gyermekmedencével is rendelkező termálfürdő azóta sem üzemelt és a hozzá tartozó kemping is zárva maradt. Egyedül csak az időképes webkamera működött rendületlenül, amin rendszeresen megnézhettük, hogy milyen idő van az üres fürdőben.

Pusztaszentlászló termálfürdő éjszakai fürdőzésA pusztaszentlászlói fürdővel kapcsolatos friss hírt ezen a héten írta meg a Zaol.hu: az Aqua Barbara Termálfürdő végre új tulajdonoshoz került, aki július elején meg is nyitja a létesítményt. A jó hír az, hogy egész éves üzemeltetést terveznek, ráadásul apartmanokat is építenének a termálfürdő mellé, így bővülni fog a szálláslehetőségek köre is.