• A strandfürdő egy félreeső, már jó ideje kihasználatlan részén új pihenőterületet alakítanak ki.

  • Szükségessé vált az egyik bejárat renoválása is.

Homokkal feltöltött napozórészt alakítanak ki a Várfürdőn belül az AquaPalota mögötti területen, az Élővíz-csatorna mellett. A munkálatokról Boros László Attila, a termálfürdő ügyvezető igazgatója számolt be a helyi televíziónak (a tudósítást megnézhetik a cikk végén). Ezen a területen egy régi, hosszú ideje kihasználatlan kabinsor volt, amit a felvételek készítésekor már javában bontottak. A fürdőnek ezt a félreeső részét leginkább az idősebb német vendégek használták pihenésre. A fürdő vezetőjének elmondása szerint a területen homokos plázs lesz, napernyőkkel, vendéglátóegységekkel.

Ezzel párhuzamosa felújítják az úgynevezett Kőhíd pénztárt is. A tavaszi átvizsgáláskor ugyanis kiderült, hogy a pénztár fa tartószerkezete elkorhadt, ezért megérett a cserére. A bontáskor derült ki, hogy ez nem csoda, mert a bádogtető nem elvezette, hanem a faszerkezetbe csurgatta az esővizet.

Gyulai Várfürdő plázs és KőhídMás fürdőkhöz hasonlóan a nyárhoz közeledve a Várfürdőben is egyre több kültéri medencét nyitnak meg. A dögönyözés medence május első felében hétvégente várja a vendégeket, majd május 22-től folyamatosan. A csúszdás nagymedencét – még a csúszdák nélkül – május 23-án nyitják meg, a szezonális – csúszdás – üzemet pedig június 10-től kezdi meg a medence.

A gyermek víziparadicsom május 14-16. között lesz első alkalommal nyitva, majd hétvégenként üzemel, június 10. után viszont már folyamatosan. A hullámmedence pedig szintén június 10-től áll a fürdővendégek rendelkezésére.