• Sőt, egyes helyeken még nyugdíjas csütörtök is van.

  • A hét első napjain több hazai termálfürdőben is kedvezményekkel várják a nyugdíjas vendégeket.

A hetek első napjai általában kisebb vendégforgalmat hoznak a fürdők számára. A nyugdíjas vendégkör pedig előszeretettel használja ki a különféle fürdős kedvezményeket. Ennek a kettőnek az ötvözéséből születettek meg több fürdőben is a kedvezményes nyugdíjas napok.

Ez azt jelenti, hogy a hét bizonyos napján, vagy napjain a szenior korosztály tagjai kedvezménnyel válthatnak belépőt. Ennek a kedvezménynek a mértéke egyes fürdőkben eléri az 50 százalékot is. Fontos megemlíteni, hogy a nyugdíjas vendégek ilyen esetekben (is) vigyék magukkal a nyugdíjfolyósítótól kapott igazolványukat, ugyanis ezt kérhetik a fürdők pénztárában. (Itt írtunk korábban arról, hogy miért kérik és miért nem elég a személyi).

Hajdúböszörmény: a Bocskai Gyógyfürdőben keddenként 1500 forint a nyugdíjas belépőjegy. Ez gyakorlatilag féláras akciót jelent, hiszen jelenleg hétköznap egy egész napos nyugdíjas jegy 2990 forintba kerül. Az akció visszavonásig érvényes.

Hajdúnánás: keddenként a nyugdíjas igazolvány felmutatásával 1200 forintért váltható napi belépő. Egyébként a Hajdúnánási Gyógyfürdő akción kívül is kedvező jegyárakkal várja a nyugdíjas korosztályt, hiszen számukra a hét többi napján is csak 1500 forint a belépőjegy. Az akció visszavonásig érvényes, de november 3. kivétel lesz, ugyanis november 2. és 6. között karbantartási szünetet tartanak.

Kisvárda: az Aquacinema fürdőt is kedvezményes áron látogathatják keddenként a nyugdíjasok. Ez 1500 forintos jegyárat jelent (1700 forint helyett), a kisvárdai lakosoknak pedig 1200 forintot (1400 forint helyett). Az akció visszavonásig érvényes.

Miskolctapolca: a Barlangfürdő októberi akciójának keretében hétfőnként a nyugdíjas belépő 2000 forintba kerül (2500 forint helyett). A kedvezmény még a hónap végéig érvényes.

Nyíregyháza: a sóstógyógyfürdői Aquarius élményfürdőben és a Júlia Fürdőben is hétfőnként akciós belépőt válthatnak a nyugdíjasok. A Júlia Fürdőben ez egész évben, az Aquariusban szezonon kívül érvényes. Az élményfürdő esetében a nyugdíjas belépő ára hétfőnként 2700 forint (3500 forint helyett), nyíregyházi lakosoknak 1500 forint (2200 forint helyett). A Júlia Fürdő esetében a hétfői nyugdíjas jegy ára 1600 forint (2100 forint helyett), helyi lakosoknak pedig 1000 forint (1400 forint helyett). A kedvezmény visszavonásig érvényes.

Pápa: a nyugdíjfolyósítós igazolvány a Várkertfürdőben is kedvezményre jogosít, méghozzá 50 százalékosra. A pápai fürdőben két napra érvényes az akció, hétfőre és csütörtökre. Szám szerint ez azt jelenti, hogy a máskülönben fizetendő 2250 forint helyett az említett két napon 1125 forint a belépő. Helyi nyugdíjasoknak pedig 1550 forint helyett csak 775 forintba kerül a jegy. A kedvezmény december 31-ig érvényes a hétfőre és a csütörtökre eső ünnepnapok kivételével.

Ráckeve: az AquaLand fürdő hétfőnként 10 százalékos kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából. A hétfői akció visszavonásig érvényes.

Sárvár: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben már szinte hagyománya van annak, hogy a szezonon kívüli időszakra meghirdetik a Nyugdíjas Kedd nevű akciót. Ez azt jelenti, hogy keddenként a nyugdíjasok 1100 forintért válthatnak napi belépőt. Ez a hét többi napján érvényes 2200 forintos belépőárhoz viszonyítva 50 százalékos kedvezményt jelent. Az akció december 22-ig tart (október 27-én is érvényes lesz).

Szentes: 50 százalékos kedvezményt nyújt hétfőnként a nyugdíjasok számára a Szentesi Üdülőközpont. Ez a helyi lakosoknak 500 forintos (szaunahasználattal 1000 forintos), a más településről érkezőknek 600 forintos (szaunahasználattal 1250 forintos) belépőt jelent. A hétfői kedvezmény visszavonásig érvényes.

Székesfehérvár: az Árpád Fürdőben hétfőnként 2400 forintért válthatnak belépőt a nyugdíjasok, a többi napon 3800 forint a nyugdíjas belépő. Azt azért meg kell említeni, hogy a székesfehérvári nyugdíjasoknak ennél jelentősebb kedvezményt is nyújtanak, ráadásul naptól függetlenül: nekik hétköznapokon 1900, hétvégén 2100 forint a belépő ára. A hétfői kedvezmény visszavonásig érvényes.

Zalaegerszeg: hétfőnként 1190 forint a nyugdíjas belépő a Zalaegerszegi Termálfürdőben. A többi napon 1800 forintba kerül a nyugdíjas belépő, helyi nyugdíjasoknak pedig 1660 forintba. A kedvezmény visszavonásig érvényes.