• Rendeződni látszik a Bábolnán idén átadott termálfürdő helyzete.

  • Az önkormányzat október elején egy új fürdővezetőt nevezett ki, így hamarosan újból megnyithatják a létesítményt.

A Bábolna Strand- és Termálfürdőt idén nyáron nyitották meg, azonban alig több mint két hónapnyi működés után, szeptember 3-án ideiglenesen bezárták. Ennek oka az volt, hogy a fürdőt üzemeltető városi cég, a Bábolna Városgazda Kft. augusztusban felmondta a fürdővezető munkaviszonyát, viszont a helyére nem találtak gyorsan új szakembert.

Ahogy nemrég írtuk, mindenképpen szerette volna az önkormányzat a lehető leghamarabb megnyitni a termálfürdőt. Különösen annak fényében, hogy a nyári szezonban a várnál jobb vendégforgalmat produkáltak, sok vendég 50-80 kilométeres távolságból is ellátogatott a fürdőbe.

Jelentkezett egy fürdőüzemeltetésben jártas cég is, akik egy éves, határozott idejű szerződéssel átvették volna a Bábolnai Termálfürdő működtetését. Az önkormányzat megvizsgálta az üzemeltetésbe adás lehetőségét, ugyanakkor ezzel párhuzamosan a fürdővezetői pályázatra érkezett jelentkezéseket is.

Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere nemrég a helyi televízióban elmondta, hogy múlt héten rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak a fürdővel kapcsolatos kérdések miatt. Ezen azt a döntést hozták, hogy megtartják saját üzemeltetésben a termálfürdőt, és a vezetőjévé Vojtkó Tibort nevezik ki. A szakember 2018. január és 2019. november vége között a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott, a Bábolnai Termálfürdő vezetését pedig október 7-én már át is vette.

Bábolna termálfürdő termálmedenceEzzel párhuzamosan műszaki vezetőt is kerestek és egy tapasztalt szakembert erre a pozícióra is sikerült találniuk, aki október 12-én kezdte meg a munkát. Mindezeken túl a polgármester arról is beszélt, hogy az üzemeltetésre jelentkező céggel sem szakítanák meg a kapcsolatot, ugyanis szeretnének velük tanácsadói szerződést kötni.

Az új vezetőség már dolgozik a fürdő nyitásának előkészítésén, így remélhetőleg hamarosan be is jelenthetik a termálfürdő nyitási dátumát.