• Idén két hónapon át üzemelt a Bábolnán található vadonatúj termálfürdő.

  • A polgármester beszélt az ideiglenes zárvatartás okáról, valamint a legutóbbi képviselő-testületi ülés alapján már egy megoldás is körvonalazódik.

  • A fürdő első nyári szezonjának a vendégforgalmával elégedettek voltak.

Szeptember eleje óta zárva tart a Bábolna Strand- és Termálfürdő. A létesítményt idén július elsején nyitották meg, azaz az ország legújabb termálfürdőjének számít.

Az ideiglenes zárvatartást személyi hiányosságokkal indokolták. Szeptember közepén a helyi televíziónak erről további részleteket mondott Horváth Klára, Bábolna polgármestere. Ebből kiderült, hogy a fürdőt működtető városi cég, a Bábolna Városgazda Kft. még augusztusban felmondta a fürdővezető munkaviszonyát. Ezt követően egyből új vezetőt kerestek, azonban nem találtak alkalmas szakembert. Horváth Klára elmondása szerint sokan jelentkeztek a posztra, de olyanok, akiknek nincs fürdőüzemeltetési tapasztalatuk.

A polgármester hangsúlyozta, hogy mindenképpen szeretnék megoldani ezt a helyzetet és minél előbb újból kinyitni a fürdőt. Ezzel kapcsolatban egy másik lehetőséget is megvizsgálnak – ez már a múlt heti képviselő-testületi ülésen derült ki. Ezen Horváth Klára elmondta, hogy tárgyalnak egy céggel, amely a termálfürdő üzemeltetésére vállalkozna.

“Sokkal megnyugtatóbb lenne az önkormányzat számára, ha egy megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező cég venné át a fürdő üzemeltetését” – mondta ennek kapcsán a polgármester. Erről majd akkor adnak részletesebb tájékoztatást a nyilvánosság számára, ha bővebb információik lesznek.

Bábolna termálfürdő termálmedenceA Bábolnai Termálfürdő első két hónapjának a vendégforgalmával egyébként elégedettek voltak. A fürdő felülmúlta a várakozásaikat mind a vendégszám, mind az árbevétel terén. Nem csak a helyi és környékbeli lakosok körében volt népszerű a fürdő, ugyanis Budapesttől kezdve, Mosonmagyaróváron át Székesfehérvárig bezárólag érkeztek hozzájuk vendégek. Ez azt jelenti, hogy sokan 50-80 kilométert is megtettek, hogy eljussanak a bábolnai termálfürdőbe.

A későbbiekben szeretnének a fürdőn kívül is turisztikai attrakciókat nyújtani a Bábolnára látogatóknak. Így például a ménesbirtokkal együttműködve lovaglást, lovaskocsikázást, vagy akár arborétumlátogatást is szerveznének a vendégek számára.