• A legolcsóbb fővárosi gyógyfürdőben a nyugdíjasok hétköznap 1700, hétvégén 2000 forintért válthatnak napi belépőt.

  • Ez azonban csak a beltéri medencék használatát foglalja magában.

A fővárosi gyógyfürdők közül a Széchenyi, a Gellért és a Rudas nem kínál a nyugdíjas vendégkörnek olcsóbb belépőket. A többi gyógyfürdőben viszont elérhető kisebb-nagyobb kedvezmény a szenior korosztály számára.

Közös pont a fővárosi fürdők esetében, hogy eltérő árazást alkalmaznak a hétköznapokra és a hétvégékre, s ez igaz a nyugdíjas belépőjegyekre is. A hétköznapi belépők jellemzően 300-500 forinttal olcsóbbak a hétvégi jegyeknél. De a lényegre térve: jelenleg melyik fővárosi gyógyfürdő kínálja a legolcsóbb belépőjegyeket a nyugdíjasok számára?

A hétköznapokon 1700 forintos, hétvégenként kerek 2000 forintos jegyárával per pillanat a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő számít a legolcsóbbnak. Azt ugyanakkor meg kell említeni, hogy ez a jegyár pusztán a beltéri gyógyvizes medencék használatát tartalmazza. Akik amúgy is csak emiatt keresik fel a fürdőt, azoknak ez – budapesti viszonylatban – jó ajánlatnak számít.

Dandár termálfürdőA fürdőhöz egy szabadtéri ikermedence is tartozik. Amennyiben ezt is szeretnék használni, akkor meg kell vásárolni a 600 forintos wellness kiegészítő jegyet (erre már nincs nyugdíjas kedvezmény). Viszont ezért az árért a fürdő szaunavilágának a szolgáltatásait is igénybe vehetik, ahol finn szauna, aroma gőzkabin, merülőmedence és egy kis pihenőtér található.

Dandár Gyógyfürdő BudapestA wellness felár hétköznap és hétvégén is 600 forint, azaz ezzel együtt összességében a nyugdíjas belépő hétköznap 2300, hétvégén 2600 forintba kerül. Ez utóbbival viszont már nem a Dandár számítana a legolcsóbbnak, hiszen a Dagály fürdőben 2000 és 2500, a Palatinusban 2100 és 2500 forint a hétköznapi, illetve hétvégi nyugdíjas belépő.

Amennyiben a nyáron újranyitják a budai Király Gyógyfürdőt, akkor holtversenyt hirdethettünk volna, hiszen a március 15-i fürdőzárások előtt ott a nyugdíjas belépő 1700 forintba került. A Király Gyógyfürdő nyitása azonban csak a felújítása után várható, ami viszont nem most lesz.