• Megkezdődött a Tamási Termálfürdő helyreállítása, azután, hogy november 1-jén leégett a létesítmény tetejének egy része – közölte az üzemeltető cég képviselője.

  • Lehet, hogy a fürdő sértetlen részeit már néhány hét múlva megnyithatják.

Elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák – mondta Sándor Zsolt, az üzemeltető Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője az MTI megkeresésére. A kár mértékéről később adnak tájékoztatást. A tűz az épület tetején mintegy 500 négyzetméteren égett, de bíznak abban, hogy a tető fa tartószerkezete nem sérült meg – tette hozzá a szakember.

A létesítmény határozatlan ideig zárva tart, azonban a fejlesztési vezető szerint nem zárható ki, hogy néhány hét múlva kinyitják azokat a részeket, amelyek sértetlenül maradtak. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője közölte, hogy a tűzvizsgálat jelenleg is tart.

A Tolna megyei településen az 1960-as években találtak termálvizet, a mai tamási fürdő elődjét pedig 1973-ban nyitották meg. A tulajdonos tamási önkormányzat 2011-ben csaknem másfél milliárd forintos beruházással bővítette és korszerűsítette a létesítményt, amelyet évente több mint százezer vendég keres fel.

Tamási Termálfürdő tűzesetA tamási termálvíz már több mint 30 éve gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik, maga a fürdő pedig az elmúlt esztendőben gyógyfürdő minősítést kapott. Ráadásul idén gyógyhellyé nyilvánították a termálfürdőt és a környékét. Nemrég még szó volt róla, hogy egy jelentős fejlesztést is megvalósítanak a fürdőben.

(MTI/Termál Online)