• Komoly fürdőkomplexummá fejlesztik a jelenlegi négymedencés tiszafüredi termálfürdőt.

  • Az új fürdőépület 6600 négyzetméteres és háromszintes lesz.

Az 1950-es évek óta működik termálfürdő Tiszafüreden. Itt két gyógyvizes medence (egy fedett, egy szabadtéri) mellett kültéri strandmedence és úszómedence található, bár idén a fedett medence és az úszómedence nem üzemelt. Több mint két évvel ezelőtt jelentették be, hogy a termálstrandból egy komolyabb fürdőkomplexumot alakítanának ki, tavaly ilyentájt pedig már a tervezési pályázatnál tartottak.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere a napokban bemutatta az új fürdő első látványterveit, ami alapján egy meglehetősen impozáns létesítményről lesz szó. Mint a polgármester írja, 2021. november 2-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya, mint illetékes hatóság építési engedélyt adott ki a tiszafüredi fürdőfejlesztésre.

Ez a 2,5 hektáros zöldfelület megújítását, új medencéket, csúszdaparkot, spray parkot, valamint egy háromszintes, 6600 négyzetméter alapterületű fürdőépületet foglal magában. Az épületben a medencéken és a szükséges kiszolgáló tereken túl szaunavilág, masszázshelyiség és étterem is helyet kap majd. „Az egyedi tervezésű, impozáns épület büszke ékköve lehet városunknak” – teszi hozzá a polgármester.

A Tiszafüreden feltörő termálvíz egyébként már 1987 óta gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. 2017-ben pedig a gyógyfürdő címet is megszerezték. Az alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz mozgásszervi problémák, porckorong betegségek, izomsorvadással járó ideggyógyászati betegségek, valamint egyes nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.

Tiszafüred termálfürdő látványterv