• A legnagyobb fürdőüzemeltető társaság által működtetett budapesti fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel.

  • Ez az előző évi forgalomhoz képest közel 13 százalékos növekedést jelent.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleménye szerint a kitűnő eredmény elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló, jelentősen növekvő turisztikai forgalomnak köszönhetik. A vendégforgalmuk 2010-hez képest 72 százalékos növekedést mutat.

A fürdőüzemeltető társaság 2019-es nettó árbevétele várhatóan meghaladja a 18,3 milliárd forintot, ami az előző évi – 15,26 milliárd forintos – árbevételekhez képest 20 százalékos növekedést jelent. Ezzel továbbra is masszívan a legmagasabb árbevételű hazai fürdőüzemeltető cégnek számítanak.

A budapesti fürdők kimagasló forgalmat bonyolítottak tavaly decemberben. Az év utolsó hónapjában több mint 430 ezer látogató érkezett a fürdőkbe. Az összes állandó fürdő vendégforgalma közül kiemelkedett a 2018 őszén kibővült Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, valamint a zuglói Paskál fürdő.

A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő szintén beváltotta a beruházásához fűzött reményeket, a 2018 végén próbaüzemben, 2019 júliusában pedig teljes egészében újra nyitott fürdőt tavaly több mint 120 ezer vendég kereste fel.

Jódos sós fürdő beltéri medence

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat 2019-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő bonyolította, amely a forgalmát 8 százalékkal növelte. A fürdő tavaly közel 1,8 millió vendéget fogadott, ez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki. Csak decemberben a Széchenyi fürdő napijegyes vendégforgalma közel 14 százalékkal emelkedett az előző év decemberéhez képest.

A Széchenyi Gyógyfürdő 1,8 milliós éves vendégszámának érzékeltetéséhez egy példa: a Hévízi Tófürdő az elmúlt évben több mint egymillió vendéget fogadott, ami szintén hatalmas szám, de azért meg sem közelíti a Széchenyi forgalmát.

(MTI, Termál Online)