• 2019-ben megvalósult a Hévízi Tófürdőben egy gyermekbarát fejlesztés, valamint felújítási munkák kezdődtek a főbejáratnál.

  • Idén előbb nyithat a nyári bejárat.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Hévízi Tófürdő, ugyanis 2019-ben is több mint egymillió vendéget fogadtak. Ez a szám megfelel a korábbi évek vendégforgalmának.

Tavaly is történtek, illetve elkezdődtek fejlesztések a fürdőben. A nyáron a családos vendégek örömére átadták a felújított gyermekmedencét. Megújult a medence burkolata és új csúszdával, valamint árnyékolóval bővítették. A 14 év alattiaknak szánt gyerekmedence már csak azért is fontos a nyári időszakban, mert a kisgyerekek számára nem ajánlott a gyógytóban való fürdőzés.

Tavaly november 4-én bezárták a fürdő Schulhof Vilmos tér felőli főbejáratát. Kezdetét vette ugyanis az épületben található öltözők és a hozzájuk kapcsolódó vizes helyiségek teljes körű felújítása, amire mintegy 200 millió forintot fordítanak. Azóta a vendégek az Ady Endre utcai Festetics Fürdőházon keresztül tudják megközelíteni a Tófürdőt. A felújítás ideje alatt egyébként ideiglenes öltözőket is kialakítottak.

Czene Alexandra, a Tófürdő vezetője a Hévízi Televíziónak elmondta, hogy a főbejáratot várhatóan júniusban tudják újra üzembe helyezni. Viszont amennyiben engedi az időjárás, akkor a nyári bejáratot igyekeznek idén a megszokottnál korábban megnyitni, ezzel is segítve a gyógyfürdő kényelmes megközelítését.

A fürdővezető beszélt arról is, hogy 2019-ben nőtt a hazai vendégeik száma. Abban pedig nem történt változás, hogy a tófürdő vendégeinek felét a németek és az oroszok tették ki.

A Hévíz Televízió videóját itt tudják megtekinteni: