November elseje nagy általánosságban nem okoz akkora változást a fürdők nyitvatartásában, mint például a karácsonyi időszak. Összességében a legtöbb fürdő kihasználja azt, hogy a hosszú hétvégén sokan felkeresik valamelyik termálfürdőt, ezért igen gyakoriak például az éjszakai fürdőzések ebben az időszakban. Ennek ellenére vannak olyan termálfürdők, amelyek november elsején zárva lesznek, ezért mindenféleképpen érdemes tájékozódni az indulás előtt.

Összegyűjtöttük azokat a fürdőket, amelyekben a hosszú hétvégén változik a nyitvatartási idő, esetleg valamilyen programmal is várják a fürdőzni vágyókat. Igyekeztünk teljes körűen összeállítani a listát, ettől függetlenül lehetnek olyan fürdőhelyek, amelyek rendezvénye – vagy éppen zárva tartása – kimaradt a felsorolásból.

Fürdőkultúra Napja Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. létesítményei

November 1-jén a fővárosi fürdők hétköznapi nyitva tartással, de hétvégi jegyárakkal működnek. Lesz azért néhány változás is:

– A Lukács Fürdő ivócsarnoka csak délig lesz nyitva.

– A Lukács és a Széchenyi Gyógyfürdőkben a kádfürdő-, a súly- és az iszapkezelés szünetel.

– A Rudas Fürdő ivócsarnoka zárva lesz, a gőzosztályon társas igénybevételre lesz lehetőség.

– A Dandár Fürdő 6-tól 14 óráig tart nyitva, a belépőjegy ára 1450 forint.

– Nem lesznek nyitva a fürdőkhöz kapcsolódó nappali kórházak a Széchenyi, a Gellért és a Lukács Fürdőkben.

Aquaworld Budapest

Elsején a megszokott rendben, tehát 6:00-tól 22:00-ig tartanak nyitva, viszont szombaton éjfélig nyitva lesznek.

Veli Bej Fürdő

November elsején zárva lesz!

——————————————–

Fürdők országszerte

Bogácsi Termálfürdő

Pénteken csak 9-től 13 óráig tartanak nyitva.

Bükfürdői Termálfürdő

A megszokott rend szerint tartanak nyitva, azaz a gyógyfürdő 8:30-tól 18:00-ig, az élményfürdő pedig 10:00-től 21:00-ig. November másodikára éjszakai fürdőzést szerveztek, ahol fellép Bödőcs Tibor humorista is, a belépőjegy 1500 forint és az élményfürdő rész ezen az estén éjfélig tart nyitva.

Cserkeszőlői Fürdő

Pénteken és szombaton töklámpázás és tökfaragás lesz a fürdőben. Ebből az alkalomból tovább tartanak nyitva: 8-tól 22 óráig.

Debrecen, Aquaticum Élményfürdő

Az őszi szünetben (október 28. és november 3. között) 10:00 és 21:00 között tartanak nyitva.

Eger

November elsején a török fürdő, a termálfürdő és az uszoda is zárva lesz!

Hajdúszoboszló, Hungarospa

Az élményfürdő részlegben október 31-én Halloween fürdőparty lesz. A rendezvény 21:00-tól éjfélig tart, a belépő 1500 forint.

Hévízi Tófürdő

Korszerűsítik a Tófürdő és a Festetics Fürdőház beléptetőrendszerét, ezért a Tófürdő Schulhof bejárata jelenleg zárva tart. Belépés a Festetics Fürdőház felől lehetséges. A fürdő 9 órától 17:30-ig tart nyitva. (Pénztár zárás: 16:30-kor).

Lenti Termálfürdő

November elsején 16 óráig lesz nyitva a fürdő.

Mezőkövesd, Zsóry Gyógyfürdő

Zárva lesz a fürdő pénteken, azaz november elsején. Sőt, az éves karbantartás miatt november 4-8. között is.

Szarvasi Termálfürdő

November elsején zárva lesznek!

Szigetvári Termálfürdő

November 2-án Tök Jó Nap néven akciót szerveznek, ennek keretében a felnőtt vendégek is a kedvezményes jegyárakon látogathatják napközben a fürdőt. Este Halloween Partyt tartanak, a program 19:30-kor kezdődik és 23:00-ig tart. A belépőjegy 1100 forintba kerül.

Tamási Termálfürdő

Október 31-én tartanak éjszakai fürdőpartyt. A program 21 órától kezdődik és hajnali 3-ig tart. Az est fénypontja a 22 órakor megrendezett Halloween jelmezverseny lesz. Az éjszakai programra 1500 forintért válthatók jegyek. (Napközben pedig tökfaragó versenyt is lesz a termálfürdőben).

Zalakarosi Gyógyfürdő

Október 31-én itt is éjszakai fürdőzés lesz. A program 20:30-tól éjjel 2-ig tart. Fellép Pál Dénes és szauna szeánszokat is tartanak. A fedett Vízipók-Csodapók gyermekvilágban 20:00-23:30 között külön program lesz: DJ, játékok, foglalkozások az animátorokkal.

A fürdő tehát három napig hosszabb nyitva tartással üzemel:

2013.10.31.: 9:00-19:00
2013.11.01.: 9:00-20:00
2013.11.02.: 9:00-20:00