• Kedvező árú gyógyvizes fürdők a főváros környékén; befagyasztott belépőárak az egyik tolnai termálfürdőben; nyári fürdőfelújítás Hajdú-Biharban; az ország legrégebbi gyógyvize; gyulladáscsökkentő vizek; felvidéki fürdőtipp.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Olcsó gyógyvizes fürdőzési lehetőségeket keres Budapest vonzáskörzetében? Itt foglaltuk össze a lehetőségeket. Felnőtt belépőt akár 2500 forintért, nyugdíjas belépőt pedig akár 1500 forintért is találni.

Tavalyi áron válthatók fürdőbelépők Tolna egyik leghangulatosabb termálfürdőjébe. Igaz, idén az egyik kinti medencét – műszaki okok miatt – nélkülözni kénytelenek a vendégek. Itt megtudhat minden információt erről a termálfürdőről.

Vajon melyik Magyarország legrégebbi gyógyvize? Ezen a téren az 1900-as évek elején vezettek be egy szigorúbb szabályozást. Ezt a gyógyvizet vették először lajstromba. Van egy gyógyvízfajta, aminek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása. Több hazai fürdőben találhatunk ilyen gyógyvizet.

Július elsejétől a megszokottnál kevesebb medence lesz elérhető a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben. Sőt, egy ideig a szaunát is nélkülözni kénytelenek a vendégek. Ennek az okáról itt írtunk.

Melyik az a hazai fürdő, ami olyan, mint egy ötcsillagos szálloda? Igazából nem önálló fürdőről van szó, hanem az egyik nagy fürdőkomplexumon belül alakítottak ki egy exkluzív részt.

A végére egy fürdőtipp: egy kevésbé ismert – de kitűnő hatású termálvízzel rendelkező – felvidéki fürdő, mindössze 2 kilométerre a határtól. Itt olvashat róluk bővebben.

élménymedence a révkomáromi termálfürdőben

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.